U međugorskoj župi domaćini četvrte nedjelje adventa bili župljani Bijakovića

Vidjelac Jakov Čolo pjevao pjesmu „Mojoj majci“, koju je osobno napisao.

Domaćini četvrte nedjelje došašća bili su župljani Bijakovića koji su pripremili bogat zabavni program i predstavili se s raznim delicijama. I ova večer imala je svoj humanitarni dio u kojem su župljani, gosti i hodočasnici svojim novčanim prilozima pomagali najpotrebitije preko humanitarne udruge „Marijine ruke“. Najprije se nazočnima prigodnim riječima obratio fra Marinko Šakota, međugorski župnik i zahvalio domaćinima ove večeri žiteljima MZ Bijakovići. Nakon toga je zapalio i četvrtu adventsku svijeću.

Nazočnima se potom obratio predsjednik Mjesne zajednice Bijakovići Dragan Ostojić.

Vidjelac Jakov Čolo je uputio veliki pozdrav za svoje Bijakoviće. Ispričao je kako je s volonterima po treći put išao u Sarajevo i kako su tamo darovali potrebite. Ono što je najljepše, po njegovim riječima je to, kad kažu kad predamo paketiće najpotrebitijima „Bog vas blagoslovio.“ Pozvao je nazočne da pripomognu kako bi mogli pomoći drugima. Jakov Čolo je ovom prigodom otpjevao pjesmu „Mojoj majci“ ,koju je osobno napisao i posvetio svojoj pokojnoj majci i Nebeskoj Gospi kako bio joj zahvalio za sve što mu je dala za ovih 35. godina njezinih ukazanja. Za ovu pjesmu dobio je i nagradu Radiopostaje Mir Međugorje budući da je proglašena duhovnom pjesmom godine.

Uz Jakova ove večeri u zabavnom djelu su nastupili: Veliki župni zbor Kraljice mira, HKUD Brotnjo, HKUD Sv. Marko Vionica, HKUD Didak Gradnići, Broćanski bećari, Mješovita klapa Letizia, Tamburaški orkestar Misericordia. Tamburaški sastav Tajna, Klapa Herceg i drugi…

U četvrtak je zadnje okupljane župljana prije Božića, a domaćini su župljani Međugorja.