U rodnoj župi Međugorje: Prikazan film Jakova Sedlara 'Nisam se bojao umrijeti – domoljubna misija Antona Kikaša 1991.godine

Anton Kikaš:  „ Ovo je za mene događaj moga života“

U prepunoj dvorani Ivana Pavla II u Međugorju, u organizaciji Matice hrvatske Mostar, prikazan igrano-dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara “Nisam se bojao umrijeti, domoljubna misija Antona Kikaša 1991.godine. Anton Kikaš je veliki hrvatski domoljub, rodoljub, uspješni poduzetnik i pjesnik. Rođen je u Bijakovićima u međugorskoj župi, sada živi u Torontu u Kanadi. Promociji filma nazočio je međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je prije projekcije uputio par prigodnih i pozdravnih riječi.O Antonu i filmu govorio je Josip Muselimović počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar.

Nakon projekcije filma Anton Kikaš govorio je o svojoj ljubavi prema svom narodu i svojoj domovini, te načinima kako je prikupljao humanitarnu pomoć u Torontu na banketima za Hrvatsku. O ovoj prezentaciji filma u rodnoj župi Međugorje Anton Kikaš je kazao: „ Ovo je za mene događaj mog života. Kunem vam se da ne postoje riječi da objasnim koliko su obuzele emocije. Zašto su je to tako ? Kad promatram ovaj moj film i da sam došao u Hercegovinu, pa puna dvorana u Mostaru, pa i Širokom Brijegu, a evo i večeras u Međugorju. Na kraju Anton se slikao s mnogim nazočnim na prikazivanju filma, a na kraju i rodbinom koja je došla na projekciju filma. U ime župnog ureda Antonu je na ovoj svečanosti uručena umjetnička slika, Monografija župe Međugorje i krunica. Sve nazočne Anton Kikaš je počastio bijakovskim vinima i drugim pićima.

anton-kikas-u-medugorju-1.jpg

Označeno u