Udruga Ruah iz Zagreba o hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju

Pred nama je Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom, koje će se održati u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. godine.

Prošle godine je na hodočašću sudjelovala i Udruga RUAH iz Zagreba, koja je osnovana s ciljem pružanja pomoći teško oboljeloj djeci, djeci s trajnim invaliditetom, djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, te djeci slabijeg materijalnog stanja.

Udruga je također usmjerena pružanju pomoći višečlanim obiteljima u materijalnim problemima, kao što je sufinanciranje školovanja djece, osobne potrepštine, hrana i ostalo. Osim toga, pružaju također pomoć pri osiguravanju smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza, te potpore u rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka, ali i pri nastavku školovanja. Udruga je od 6. do 14. lipnja organizirala i Devetnicu Božjem Milosrđu, moleći za uspjeh hodočašća osoba s invaliditetom, te za osobe koje sudjeluju u organizaciji, ali i one koji osiguravaju smještaj, za volontere, za donatore, te za njihovog duhovnika.

Predsjednica udruge je Romina Mataušić, koja je tom prigodom o svojim dojmovima hodočašća rekla:„ Prošle smo godine prvi put bili sudionici ovog velikog susreta i svi koji su s nama došli su u Međugorju i na tom susretu doživjeli mnogo milosti. Od tog prvog susreta mi neprestano molimo i zahvaljujemo Gospodinu što takvi susreti postoje, te što ljudi koji tamo žive otvaraju svoje domove i besplatno nam daju smještaj i hranu, jer je nama koji dolazimo iz daleka vrlo teško skupiti sredstva za put i smještaj za ta tri ili četiri dana. Svi oni koji žive s invaliditetom i s djetetom, ili nekim bližnjim, s posebnim potrebama znaju kako sve to skupa i košta. Mi smo humanitarna udruga koja je nastala prije četiri godine na jednom hodočašću u Međugorju. Mi, roditelji bez djece, smo molili na Podbrdu i tako se u srcu rodila ideja da se osnuje udruga. U Međugorju vjernik dobiva sve ono potrebno za duhovni život i rast, a najprije dobivamo mir. Nama je Međugorje je drugi dom i smatramo se djecom Međugorja. Takav mir nigdje ne možemo doživjeti i nama je Međugorje uistinu nešto posebno, jer dobivamo jednu veliku ljubav koju doživljavamo u srcima.”, prenosi medjugorje.hr.