Zajednica „OMNIA DEO“: Plodovi Međugorja se vide u svakodnevici

U Međugorje je za 41. godišnjicu Gospinih ukazanja uz mnogobrojne strane hodočasnike, stigao i veliki broj hodočasnika iz Hrvatske. Među njima je bilo i 120 članova zajednice 'OMNIA DEO' koja djeluje u više gradova na području cijele Hrvatske i BiH, a čiji su osnivači don Josip Radić, svećenik zadarske nadbiskupije i majka Jozefina Glasnović.

„Osnovna karizma Zajednice sadržana je u samom nazivu zajednice koji znači „SVE BOGU“ – odnosno to je ono što nas naši utemeljitelji uče, da sve ono što radimo, radimo na slavu Božju. Da i naše staleške obaveze (mi kao redovnice) ili u obitelji (žena, muž, djeca), da sve svoje žrtvice koje u roku dana prolazimo, prikazujemo Bogu i da sve činimo Bogu za ljubav - kazala je za portal medjugorje-info.com, Maria Faustina Kovačević, mlada redovnica Zajednice.

Krenuli su na ovo hodočašće u četvrtak 23. lipnja navečer. U Međugorje su stigli u petak 24. lipnja ujutro i odmah su bili na Križevcu. Nakon njega su slušali svjedočanstvo momaka zajednice Cenacolo, a popodne su sudjelovali u svečanom programu župe na uočnicu ukazanja.

U subotu 25. lipnja bili su na Brdu ukazanja već u 5.30 sati. Sretni su jer su tu molitvu podijelili sa svojim utemeljiteljima koji su poslije morali otići na druge obaveze jer su toga dana bila dva svećenička ređenja u dalmatinskim biskupijama. Sva molitva je bila na nakanu ZAHVALE GOSPI na svemu što su primili kroz prošle godine. U subotu su još posjetili fra Slavkov grob i njegovo Majčino selo.

U nedjelju su nakon jutarnje svete mise krenuli kućama.

O svojim dojmovima hodočašća Maria Faustina je kazala: „Ja sam već više puta bila u Međugorju i ovdje često puta dolazim, ali svaki puta kada dođem osjetim da me Gospa zove i da mi uvijek iznova pokazuje koliko me voli, koliko joj je stalo do mene, koliko je ona prava Majka koja se o meni brine i brine se za moju dušu. I svaki put kada dođem, Ona me usmjerava na nešto novo što treba promijeniti i popraviti. Ali uvijek me ohrabruje da idem naprijed i da još više otvaram svoje srce Bogu i da se još više darivam za ono što Bog traži od mene u poslanju koje vršim: da ne gledam na sebe – da se bezuvjetno darujem drugima!“.

Komentirala je i dojmove drugih hodočasnika: „Vidi da su sve to otvorena srca, a Bog uvijek gleda na to, tako da vjerujem i vidim da su mnogo primili, a plodovi će se tek vidjeti u svakodnevici!“

omnia deo