Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine.

HODNJA MIRA - U četvrtak, 24. lipnja je Hodnja mira. Kao i svake godine, Hodnja polazi ujutro u 6 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je oko 10 sati. Pozi- vamo, stoga, sve vas župljane i hodočasnike, posebno mlađe da se pridružite molitvi za MIR. Lijep je običaj da naši župljani sudionicima Hodnje mira nude osvježenje kad naiđu pokraj kuća – od Podmiletine glavnom cestom prema župnoj crkvi.

U četvrtak je SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA, ujedno i Uočnica. Svete mise su u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u
tišini do 6 sati ujutro.

U petak je 40. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA. Svete Mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja, 25. lipnja, prvi put održati procesija s Podbrda - mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala - do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa. Zatim, na prostoru Vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.