Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju

Na Podbrdu se moli krunica nedjeljom u 14 sati, u petak je križni put na Križevcu u isto vrijeme.

U iduću nedjelju je USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA. Svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati. Na Vionici, u Miletini i Šurmancima u 10 sati. Nema đačke mise u župnoj crkvi.

VELIKI ČETVRTAK – 14. travnja - Dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. Ujutro nema mise ni ispovijedi. Krunica je u 17 sati, a svetu misu slavit ćemo u 18 sati.

VELIKI PETAK – 15. travnja - Ujutro u crkvi također nema nikakvih obreda. Križni put na Križevcu je u 11 sati, a obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa u 18 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.

Napomena: Po naputku našeg biskupskog Ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju.

VELIKA SUBOTA – 16. travnja - Ujutro u crkvi nema nikakvih obreda. Krunica na Veliku subotu počinje u 20
sati, a vazmeno bdijenje u 21 sat. Mogućnost za svetu ISPOVIJED - Ponedjeljak, utorak i srijeda za vas župljane - prije jutarnje svete mise. Poslije podne sva tri ova dana ispovijedamo od 16:30 sati pa dalje. Na Velike dane ispovijedamo od 16 –
17:45 sati.

Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi nema više ispovijedanja. Stoga molimo vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog trodnevlja. U iduću nedjelju, na Uskrs, nakon jutranjih svetih misa održati će se uskrsna tombola. Sav prihod ide u humanitarne svrhe. Akciju su organizirali framaši i trećari koji su tijekom korizme prikupljali vaše darove i priloge.

Župni list pogledajte OVDJE.