Međugorje u Hondurasu

Međugorje je jedno od najsnažnijih molitvenih i duhovnih središta u svijetu,koje nevjerovatnom snagom privlači i pokreće ljude.

Samo u Austriji ima više od 600 molitvenih skupina, koje su nastale poticajima na molitvu iz Međugorja gdje su mnogobrojne skupine vjernika po cijeli dan provodili u postu i molitvi , moleći za mir.

Plodovi Međugorja naprosto su razasuto sjeme po svem svijetu, koje raste i buja zalijevano milostima primljenih na ovom blagoslovljenom hercegovačkom tlu. Dokle i do koje mjere su vidljivi ti plodovi Međugorja koji kao živi i trajni znak kojeg Gospa obećaje, raste u srcima hodočasnika iz najudaljenijih krajeva svijeta,postaje gotovo nevjerovatno kojom brzinom raste. Ovdje ćemo posebno istaknuti državu Honduras, gradić Danli (Srednja Amerika) za kojeg slobodno možemo reći da je i kako ga doista odmilja zovu "Hondugorje". Zašto?

Možete pretpostaviti,tu je jednostavno zaživjelo u svom sjaju, u svojoj punoj veličini vjere i ljubavi prema Gospi vjerna replika Međugorja sa svim popratnim sadržajima(Brdo ukazanja, Križevac, dok je ostalo u izgradnji) i vjerujem da će mnogi po priloženim fotografijama koje smo dobili iz Hondurasa, uistinu i pomisliti da je to naše Međugorje.

Razgovarali smo s Adelom Flores koja radi i predaje španjolski na Katoličkom sveučilištu Kraljice mira, koja je 2011 i sama bila u Međugorju sa svojom skupinom hodočasnika. Kaže nam da se odonda njen život i sve u njemu promijenilo, preokrenulo i sve napokon dobilo svoj smisao.-"Čuvši Vickino svjedočansto i vidjevši osmjeh te žene koji je zračio nebeskom radošću, potpuno me zaokupio i poželjela sam taj osmjeh imati i na svom licu. Tako je i bilo, kada sam se vratila kući, ponijela sam osmjeh i počela svima govoriti o Gospi. Jednostavno nisam mogla prestati pričati o Njoj, Kraljici mira. Tako je počeo moj novi život u kojem srcem i životom svjedočim Gospine poruke. Moj zadatak je da ih publiciram i širim dalje, da služim Bogu u svemu što treba. Ovo naše malo Međugorje u Hondurasu je veliki blagoslov za nas, prateći zbivanja i događaje u Međugorju poput Mladifesta kojeg smo imali u februaru ove godine, a posjetili su nas vidioc Ivan, fra Danko, te Nansy i Patrick. Ja sam jednostavno ludo zaljubljena u Isusa i Mariju nakon svog posjeta Međugorju, i nadam se će me Gospa ponovno pozvati, dotle imamo mi svoje u kojem duhovno rastemo. Hvala vam i Bog vas blagoslovio, rekla nam je ukratko Adele."

Označeno u