Duhovna priprema za Kristov rođendan

Pridružite se e-duhovnim vježbama i ovog adventa. U skrovitosti svojih srdaca i domova pripremite se za Kristov rođendan. Autori duhovnih vježbi su fra Josip Vlašić i br. Marinko Kalić. U nastavku vam donosimo njihov poziv.

BLIZU TI JE RIJEČ

Dragi prijatelji, došašće je pred vratima i vrijeme je promisliti kako najbolje iskoristiti to vrijeme iščekivanja. To pitanje već intenzivno postavljaju si i vaši fratri kada su u pitanju e-duhovne vježbe kojima se zajedno radujemo. Ovog puta u pomoć nam pristiže sveti Bonaventura (1221. –1274.), jedan od nasljednika svetoga Franje i njegov životopisac, učitelj duhovnosti, veliki teolog i crkveni naučitelj. Tako nastavljamo u istom duhu nakon posljednjih franjevačkih duhovnih vježbi koje je pripremao fra Josip.

Sveti Bonaventura predlaže nam da vrijeme došašća ispunimo razmatranjem otajstava utjelovljenja našega Gospodina kroz njegovo kratko djelo “Pet svetkovina djeteta Isusa”. Riječ je o maloj školi molitve, školi duhovnog života, hodu s Marijom kroz otajstva utjelovljenja od Isusova začeća do poklona mudraca.

Kako dopustit Božjoj riječi da se u nama utjelovi, začne, njeguje i raste, samo su neka od pitanja na koja nam odgovara svetac. Pridružite nam se i zakoračite s Marijom prema Božiću. Nešto se lijepo može dogoditi krenemo li na ovaj put. Uskoro ćemo vas obavijestiti o početku prijava. Jer, riječ je posve blizu tebe, u tvojim ustima i u tvome srcu da je vršiš. (Pnz 30,14)