Molbenica Isusu na Veliku subotu

Isus Krist je za nas trpio i bio pokopan da onda uskrsne. Njemu, svome Otkupitelju, iskrenom se pobožnošću poklonimo i usrdno Ga zaprosimo:

Gospodine, smiluj nam se!

Kriste Spasitelju, htio si da Tvoja žalosna Majka bude uz Tvoj Križ i na Tvome ukopu; daj da tako i mi u svojim mučnim trenucima budemo dionici Tvoje Muke, molimo Te; Gospodine, smiluj nam se! Kriste Gospodine, Ti si poput zrna u zemlju bačena, nama rodio plodom božanskog života; daj da umrijevši grijehu, živimo Boga, molimo Te; Gospodine, smiluj nam se! Pastiru naš, svojim si ukopom svima ostao skriven, nauči nas da zajedno s Tobom volimo život u Ocu skriven, molimo Te; Gospodine, smiluj nam se! Ti si kao novi Adam sišao u carstvo mrtvih da odande oslobodiš sve pravedne iz tamnice smrti, zasuznjene od postanka svijeta; daj da svi koji leže u grobu grijeha i opaćina čuju Tvoj glas i pozive, molimo Te; Gospodine, smiluj nam se! Kriste, Sine Boga živoga, htio si da po krštenju zajedno s Tobom budemo suukopani; učini da suobličeni Tvome uskrsnuću, živimo novim životom, molimo Te; Gospodine, smiluj nam se!

Oče naš...

MOLITVA

Svemogući vječni Bože, Tvoj je Jedinac sišao u Podzemlje i odatle je slavan uzišao. Daj da Tvoji vjernici koji su s Njime u krštenju suukopani, s Njime i uskrsnu, te postignu vječni život. Amen.