MOLITVA - Četvrtak 1. tjedan došašća

Čovjeka veseli Bog

Iskustvo Boga nas uvijek potiče na radost otkrivajući smisao stvarima, dajući utjehu u teškoćama, otkrivajući nam njegovu blizinu brigu i ljubav. Sve su to razlozi naše radosti. Što sve veseli čovjeka? Veseli ga kad postigne neki cilj ili kad u nečemu uspije pobijediti druge jer mu je u prirodi da želi pobijediti. Uz nagon za pobjedom imamo i nagon pomagati jedni drugima. I to nas čini sretnim. Čovjeka veseli kad može u nečemu uživati: sjetimo se koliko smo sretni kad jedemo ukusno jelo. Naš ljudski mozak može stvoriti osjećaj sreće jednostavnim igrama. Posebnu sreću čovjek osjeća u ritmičnim kretanjima u plesu, gimnastici i sličnom. Danas mnoge usrećuju kazališta, književnost, radio, film i televizija koja mu omogućuju doživljavanje izmišljenih priča u koje se može uživjeti. A naravno da svakoga obraduje i dobar vic.

E sad, Bog želi da se u njemu radujemo, on želi biti izvor naše sreće. Radost u Gospodinu koji je blizu je svijest spasenja u koje smo uključeni krsnom vjerom i koje će se potpuno ostvariti u sasvim sigurnoj budućnosti. I naša sreća koju osjećamo zbog toga što se Isus rodio, zbog toga što je Bog s nama i mi u njemu, ta sreća, plod je neprestane Božje Ljubavi koja se nikada ne umara prilazeći čovjeku.

Moliti kroz došašće: dan 5 – Luka 21,28

Luka 21,28 – Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.

Za meditaciju:

Ova rečenica potiče na uzdizanje glave, no da bi se podigla, treba prvo biti spuštena. U svojoj današnjoj molitvi možeš nakloniti svoju glavu i sjetiti se svojih teškoća, svojih grijeha, svojih patnji, a zatim dignuti pogled prema nebu tražeći milost i slavu Božju da se očituje u tvojem životu. U molitvi, možeš ponavljati taj pokret glave ako ti pomaže da ti molitva bude usrdnija.

Molitva:

Tajnoviti Bože, dižem glavu prema tebi jer te želim bolje upoznati, tebe i tvoje otkupljujuće milosrđe prema meni. Amen.
Gospodine, probudi božansku moć i snažno nam priteci u pomoć: naši grijesi priječe dolazak spasenja, ti ga pospješi svojim smilovanjem!
Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Označeno u