MOLITVA - Petak 2. tjedna došašća

Prvi Božić

Već u ovo doba, a ipak još uvijek prerano, božićna glazba se može čuti svugdje: u dućanima, na radiju, u zvonu božićnih zvona. Siguran sam da imate neke drage Božićne pjesme koje vas uvijek iznova oraspolože, a ne treba isključiti i da vam neke pjesme, iskreno govoreći, premda su božićne, lagano idu na živce. Gotovo sve hrvatske božićne pjesme meni su iznimno drage, ali ovih dana ne mogu zaboraviti tradicionalnu englesku pjesmu The First Noel (Prvi Božić) pa zato ovdje donosim dvije strofe iz pjesme u prijevodu.

Pastiri pogledaše prema nebu i vidješe zvijezdu
sjajila se na Istoku daleko iznad njih
i svojim sjajem obasjavala zemlju
i to se nastavilo i danju i noću.
Noel, Noel, Noel, Noe
Rođen je kralj Izraela!
Sada svi u jedan glas

Pjevajmo pjesmu nebeskom Gospodinu
koji je nebo i zemlju iz ničega stvorio
i svojom krvlju čovječanstvo otkupio.
Noel, Noel, Noel, Noel
Rođen je kralj Izraela!

Moliti kroz došašće: dan 13 – Luka 3,3-4

Luka 3,3-4 – On obiđe svu okolicu jordansku propovijedajući obraćeničko krštenje na otpuštenje grijeha kao što je pisano u Knjizi besjeda Izaije proroka: Glas viče u pustinji: "Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!"

Za meditaciju:

Ako ti današnje prilike dopuštaju, ako imaš vremena i dobro vrijeme, pokušaj krenuti u šetnju nekom stazom kojom obično ne prolaziš. Kreni nekim novim putem i zamisli da si Ivan Krstitelj koji obilazi stranu zemlju divljine i tamo priprema put Gospodinu. Sjeti se moliti za svoje susjede i sugrađane koje susretneš putem.

Molitva:

Milostivi Bože, hvala ti što mi daješ jak glas i mogućnosti da mogu bolje naviještati tvoju istinu. Amen. Svemogući Bože, daj da budni dočekamo dolazak tvoga Jedinorođenca: da mu spremni i s upaljenim svjetiljkama hrlimo u susret, kako nas uči on sam, začetnik našega spasenja. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Označeno u