Molitva svetog Roka protiv zaraznih bolesti

O,Bože Spasitelju - Isuse Kriste, Ti si u svojoj punoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti svetoga Roka postavio za moćnog zaštitnika protiv zraznih bolesti i preko njega udijelio obilje blagoslova bližnjima u tjeskobi.

Zbog njegovih zasluga smiluj se i nama, kad je naše zdravlje ugroženo i kad nas strah od smrti obuhvati. Odvrati anđela smrti da imamo vremena za kajanje, jer Ti ne želiš smrt grješnika,nego da se obrati i živi.

Amen.

Gospodine,priteci mi u pomoć.
Jer sam slab i siromah,pomozi mi o,Bože.
Ti si moj Pomoćnik i Spasitelj.
Gospodine ne odugovlači dalje.

Sv.Roko,moli za nas.
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

U ovoj sezoni gripe,tj.raznih gripa koje vladaju(ili ne vladaju,ali je izvrsno vrijeme za stvaranje panike među ljudima i ubiranje novca na jako skupim lijekovima protiv "svinjske" i "ptičje" gripe),te ostalih zaraznih bolesti, nekad je najbolje posegnuti za nebeskim lijekovima,a to su molitve.

Mi kršćani kao da nemamo vjere u našeg nebeskog Oca,pa umjesto da sklopimo ruke i da ga zamolimo da nas zaštiti od tih bolesti,mi brže bolje poletimo u obližnju ljekarnu pa iskeširamo dvjestotinjak kuna za deset tabletica koje nam najvjerovatnije neće niti pomoći,ili odemo u ambulantu,u gužvu,na cjepljenje cjepivom koje nas štiti od tri-četiri vrste gripe(a tih virusa oko nas ima puuuno više ili koje još nije niti testirano na ljudima,i tamo pokupimo još ko zna kakvu bakteriju ili virus.

Liječnici i lijekovi su nam prijeko potrebni i od Boga dani,ali su nam i dane božje milosne molitve i sakramenti poput svete Pričesti,koji nas mogu i hoće sačuvati ne samo od bakterija i virusa,negi,PO NAŠOJ VJERI i protiv svega zla na ovom svijetu.

Zdravlje bolesnih, moli za nas!!!
Sv.Roko,moli za nas!!!

Označeno u