Molitva za mir i vječni spas

Svemogući i dobri Bože, u tvoje ime sam ovdje i želim moliti za mir i vječni spas.

Čvrsto vjerujem da si sada ovdje sa mnom. Ufam se u tebe i ljubim te iznad svega. Molim te,  blagoslovi me! Blagoslovi sve one koji sada mole! Blagoslovi sve ljude. Blagoslovi ovo mjesto i ovaj trenutak. Neka ovi trenuci  ostanu milosni trenuci za mene i za sve one za koje molim. Molim te osposobi me za molitvu. Daruj mi dar molitve srcem! Tako mi je potreban mir srca. Ovaj nemirni svijet traži mir. Tvoj mir mi treba! Vjerujem da ti možeš svojom moćnom snagom ukloniti sve zapreke što stoje no putu do tebe i do tako željenoga mira. Učini to, molim te! Znam da bih morao najprije moliti da mi oprostiš sve moje grijehe i propuste. Iskreno se kajem za sve svoje promašaje u životu, sve grijehe i nezahvalnosti! Svima sve opraštam, molim te oprosti im i ti. Obrati me i izmiri sa svima! Ozdravi mi bolesno tijelo i umornu dušu! Iscijeli sve moje rane i boli! Svoga mi duha podaj i počni u meni i oko mene stvarati sve novo! Bože, ti dobro znaš koliki se tuže da nemaju mira i radosti, srece i duševnoga zadovoljstva...! Mnoga su srca ucviljena i ranjena, opterećena i tjeskobna, žalosna i bolesna...

Molim te, sve izmiri, svima pomozi, sve utješi i okrijepi, ojačaj i usreći! Hvala ti, Bože, što si nas tako žarko ljubio da si poslao svoga Sina Isusa Krista, našega velikog Brata i Spasitelja. Ti želiš da u njemu imamo istinski mir i pravu radost, životnu sreću i vječni spas. Isuse, ti nisi došao na ovu suznu dolinu da njome prošetaš i odeš, nego da stalno boraviš s nama i među nama. Oprosti mi što te uvijek ne prepoznajem u svakom bratu i sestri! Pomozi mi da sa svakim živim u ljubavi, razumijevanju i miru! Znam dobro ti si došao pretvoriti ovu suznu dolinu u nebo (raj), čitavo čovječanstvo u Božju obitelj, svako Ijudsko biće u dijete Božje.

Isuse ti si rekao: "Molite i dobit ćete...!" Zato sada i molim, s pouzdanjem i nadom da ćeš čuti ovu moju molitvu i da ćeš mi darovati što je za moje dobro! Isuse, molim te, pokucaj sada na svako srce, svaku obitelj, svaki dom, u ovom mjestu, u mojoj domovini i diljem svijeta i nemoj prestati kucati dok se svako srce ne otvori, da mu podariš svoj istinski mir i radosnu nadu, duhovno zadovoljstvo i vječni spas. Isuse, ti dobro znaš, i više od kruha i ruha trebamo tvoga mira i duha. Poslušaj ovu molitvu i uslišije ti koji ziviš i vladaš u vijeke vjekova . Amen!

Označeno u