Molitva za uspjeh na maturi i za uspješno učenje

Molitva za uspjeh na maturi

Dobri Bože, hvala ti na svim darovima koje si mi dao. Udijeli mi milost da se uvijek njima služim tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih. Daj da uvijek budem radosna srca. Blagoslovi moje roditelje, prosvijetli učitelje, nastavnike i profesore, pomozi mojim prijateljima. Daj da, zagovorom nebeske majke Marije, moje učenje bude nagrađeno uspjehom. Molim te, vodi moj razum i učvrsti volju da savjesno vršim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit za koji se spremam. Amen.

MOLITVA ZA USPJEŠNO UČENJE

Sveti Antune! U svome si se životu proslavio učenošću i mudrošću i bio velik prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je važnosti moje učenje i koliki trud zahtijeva! Zato mi isprosi čvrstu volju da budem ustrajan, bistru pamet da uspješno napredujem u učenju. Daj mi dobro pamćenje da lakše svladavam sve teškoće. Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeru želim, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznati Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest. O, dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoje obrazovanje, sretno položiti sve ispite i spreman poći u život, na korist društvu i Crkvi. Amen.

Oče, stvorio si me za sebe. Stavio si me na ovo mjesto i u ovo vrijeme. Dao si mi tijelo i um i sposobnosti da se ostvarim u ovom životu. Pripremam se za životno zvanje. Hvala ti za sklonosti i želju da ostvarim sebe i utjelovim tebe.

Hvala za stvaralačku snagu koju si mi dao. Molim te da mogu studirati svim svojim bićem, otkrivati zakonitosti i tajne kako bih svojim radom pomagao drugima. Daj mi poleta, otvorenosti, zainteresiranosti da sve što radim bude na tvoju slavu.

Uči me, Isuse, životu. Tu sam, do tvojih nogu. Želim učiti kako živjeti u ovom svijetu, kako voljeti ljude i svijet, kako se oslanjati na tvoje rame, kako ostati slobodan. Uči me oduprijeti se duhu ovoga svijeta, a tražiti ono što ti od mene očekuješ. Prikazujem ti napore učenja za ovaj ispit; primi moju molitvu da zajedno stvaramo i oblikujemo tvoj svijet.

Slava Ocu...

Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime Tvoje, dođi kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja, kako na nebu, tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla Amen.

Zdravomarijo

Zdravo Marijo, milosti puna, / Gospodin s tobom, / blagoslovljena ti među ženama / i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, / moli za nas grješnike / sada i na času smrti naše. Amen.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. / Kako bijaše na početku, / tako i sada i vazda / i u vijeke vjekova. Amen.

Označeno u