Na kraju dana promisli o Božjem milosrđu

Važnost zahvalnosti za božansku dobrotu!

Naš dan ne završi uvijek na ispravan način. Možda smo ljuti na supružnika, razočarani onim što se dogodilo na poslu ili smo jednostavno iscrpljeni.

Međutim, važno bi bilo staviti sve ono što imamo u Božje ruke, jer On zna kako izvući dobro iz naše patnje.

Osobito bismo trebali meditirati o Božjem milosrđu i o tome kako se on brinuo za nas tijekom dana. Nije se možda lako sjetiti svih tih trenutaka tokom dana, ali ako bi odvojili vrijeme za promišljanje i prisjećanje na to, naš život bi mogao zadobiti puno dobrobiti.

Evo kratke meditacije i molitve iz Zlatnog priručnika koja bi nam mogla pomoći da pozitivno završimo svoj dan, sjećajući se kako je Bog uvijek prisutan u našem životu:

Vječni i svemogući Bože, čije veličanstvo ispunjava nebo i zemlju, čvrsto vjerujem da si ovdje, da je tvoj pogled pun ljubavi na meni, da sve vidiš i znaš i da si mi blisko prisutan u intimnosti duše.

Od srca ti zahvaljujem na tvojoj milosti i tvojim blagoslovima koje si udijelio meni i čitavoj svojoj Crkvi, a posebno na svim onim milostima koje sam primio od tebe danas, zbog činjenice da si me promatrao, čuvao me od toliko zala i darivao me s toliko milosti i nadahnuća.

Stanite ovdje i meditirajte o milostima Božjim koje ste primili u toku današnjeg dana.

Učini da ti nikada ne budem nezahvalan, o Bože, koji svaki dan prema meni iskazuješ toliko milosrđa! Amen!

it.aleteia.org/Prijevod:medjugorje-info.com