10. obljetnice svetišta Božjega milosrđa na Ovčari kod Đakova

10. obljetnice svetišta Božjega milosrđa na Ovčari kod Đakova

Svečana proslava 10. obljetnice svetišta Božjega milosrđa na Ovčari kod Đakova održat će se u nedjelju, 21. lipnja 2020.

Molitveni program počinje u 17 sati pobožnošću u čast Božjega milosrđa. Slijedi sv. Misa u 18 sati koju će predvoditi o. Andrzej Wośko SCJ, koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa. Za vrijeme mise pjevat će Mješoviti zbor Župe sv. Nikole biskupa iz Sikirevaca. U 19 sati bit će blagoslov novouređenog prostora Svetišta s kipovima Milosrdnog Isusa, Blažene Djevice Marije Majke milosrđa, sv. Faustine i sv. Ivana Pavla koji će predvoditi vlč. Miro Tomas, upravitelj Svetišta. Nakon blagoslova, u 19.30, bit će štovanje relikvije sv. Faustine uz prigodni glazbeni program koji animira DUHOS band iz Osijeka.

Upravitelj svetišta vlč. Miro Tomas upućuje poziv svim štovateljima Božjega milosrđa da se toga dana upute na hodočašće u Ovčaru u prvo (i jedino) svetište Božjega milosrđa u Hrvatskoj i tako zahvale Milosrdnom Isusu za sve milosti koje je podario hrvatskom narodu i po ovom hrvatskom svetištu…

O nastanku Svetišta možete saznati više iz razgovora za Hrvatsku katoličku mrežu