Hodočašće za mlade: "Mojoj Majci"

Braća franjevci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, u sklopu programa za pastoral mladih, povodom blagdana Gospe Trsatske, organiziraju duhovno-formativno hodočašće za mlade pod nazivom "Mojoj Majci". 

Hodočašće će se održati od 6. do 8. svibnja 2022. godine u sklopu trodnevnice za Gospu Trsatsku, a predviđena ruta je od Ravne Gore do Trsata. Sudionici ovoga susreta su mladi od 18. do 35. godine života, te braća franjevci kao pratnja.

Cilj hodočašća je, žrtvujući osobnu snagu i vrijeme kroz molitvu, pjesmu, euharistiju i druženje, krenuti putem osobnog obraćenja kroz preispitivanje vlastitog života te potraga za dubljim susretom s Bogom uz Mariju kao primjer života i vjere.

Rutu hodanja, koja iznosi oko 60 kilometara, planiramo proći kroz dva dana gdje bi prvu večer prenoćili u Ravnoj Gori, a drugu u Fužinama. Noćenje je predviđeno u župnim prostorijama, te je stoga potrebno nositi sa sobom vreću za spavanje. Dva ručka, za subotu i nedjelju, će biti pripravljena, dok se za ostale obroke svatko sam brine.

Od opreme koju preporučamo da se ponese kao "Survival kit" jest krunica koju ćemo često koristiti, zatim obuća (što lakša sa što debljim đonom), vreća za spavanje, lagani ruksak, boca vode (2 l minimum), kabanica ili mali kišobran za svaki slučaj, koji sendvič (preporučamo sa slaninom jer se ne kvari), možda koji flaster i zavoj, rezervna odjeća, te ono što vi smatrate da će vam biti potrebno ali bez da pretrpavate ruksak jer svaka kila više u ruksaku to je i veći uteg na nozi.

U večernjim dijelovima svakoga dana je predviđen duhovni program koji će voditi braća franjevci uz pomoć laika, te će naravno biti prilike i za ispovijed i razgovor sa svećenikom.

Prijevoz od Zagreba do Ravne Gore te od Trsata do Zagreba je organiziran za sve sudionike, a kotizacija sa plaća 150 kn te uključuje, osim prijevoza, i po dva ručka i noćenja.

Polazak autobusa za Ravnu Goru je u petak 6. svibnja u 15:30, ispred zagrebačke katedrale. Prijave primamo najkasnije do 1. svibnja 2022. godine. Broj sudionika je ograničen na 30.

Ako voliš hodočastiti, družiti se, moliti i pjevati, imaš par tenisica, ruksak i krunicu te želiš biti pravi hodočasnik, onda je ovo baš za tebe. Pođi s nama k našoj Majci, mojoj i tvojoj.

Za sve informacije, objašnjenja i prijave obratite se na sljedeći broj: 095 1989 741

mojoj majci

Označeno u