Laudato TV program za subotu 16.4.2016.

Izdvajamo: TIJELO SV. LEOPOLDA U ZAGREBU – UŽIVO u 11 sati - prijenos sv. mise iz crkve sv. Leopolda u Dubravi.

Misu predslavi krčki biskup, mons. Petanjak, emisiju NAŠI STARIJI SUSJEDI u 16:55 sati, TIJELO SV. LEOPOLDA U ZAGREBU – UŽIVO u 19 sati - prijenos sv. mise koju predslavi nuncij u RH mons. Alessandro D’Errico, a propovijeda vlč. Željko Lovrić, emisiju NOVO SRCE u 21:15 sati i film SV. BERNARDICA IZ LOURDESA u 22:20.08:00 Minute za tebe – Evanđelje dana

08:05 Katolički kalendar – Sveta Bernardica iz Lourdesa

08:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

08:20 Okrugli stol održan 7. travnja 2016. godine u Zagrebu u organizaciji komisija HBK i BK BIH za hrvatski martirologij – tema: suočavanje s jugoslavenskim komunističkim naslijeđem u hrvatskom društvu i Crkvi. (R)

08:45 Svijet očima Vatikana – informativna emisija – vijesti iz Vatikana – 16. nastavak (R)

09:15 Credo – 1. epizoda edukativnog serijala koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

09:30 Vijesti iz Svete Zemlje – informativna emisija (R)

09:50 Papa Franjo i promjene – dokumentarni film Rome reportsa o papi Franji, njegovoj posebnosti i novosti koju je donio Crkvi. (R)

10:43 GLAZBA

11:00 Tijelo svetog Leopolda u Zagrebu – UŽIVO – prijenos Svete Mise iz crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi. Misu predslavi krčki biskup, mons. Ivica Petanjak.

12:35 Iz srca Europe – 6. emisija – Teme emisije: Treći kongres mladih poljoprivrednika – tko predstavlja Hrvatsku u Bruxellesu? Stanje u hrvatskom mljekarstvu – kako izaći iz krize, koja rješenja nude mladi, a koja politika? Kako poboljšati ili uspostaviti suradnju na relaciji Bruxelles-Zagreb, između europskih zastupnika i hrvatskih ministarstava ? – primjer poljoprivreda i ruralni razvoj, GMO i Hrvatska – što je ostalo od Hrvatske i susjedstva kao prostora bez GMO-a i što bi to značilo za OPG-ove u Hrvatskoj. Gosti u studiju: Marijana Petir, Ivan Veselić, Josipa Matojić, Željkica Kruhin. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović. (R)

13:00 Minute za tebe – Evanđelje dana

13:05 Katolički kalendar – Sveta Bernardica iz Lourdesa

13:10 Credo – 1. epizoda edukativnog serijala koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

13:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:20 Ti si Božje djelo – 6. nastavak – više od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo. (R)

13:50 Dudo i prijatelji – 8. emisija – Dubravko Šimenc-Dudo u studiju je ugostio bivšeg vaterpolo reprezentativca Ratka Štritofa, dobitnika srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine i Branimira Hercega, mladu nadu hrvatskog akademskog vaterpolo kluba Mladost. (R)

14:25 Svijet očima Vatikana – informativna emisija – vijesti iz Vatikana – 16. nastavak (R)

14:50 Blagoslovljen tek – 7. emisija – Mladi karizmatske molitvene zajednice ‘Nanovo rođeni’ iz zagrebačkog Botinca u emisiji Blagoslovljen tek svjedoče kako su u Kristu su pronašli svu radost i sreću, a u zajednici istinske prijatelje. Okupljaju se gotovo svake večeri u molitvi, a ponekad i oko stola. Ovog puta pripremaju finu kotlovinu!(R)

15:30 Božanstvena komedija – 16. emisija – tema: Kriteriji umjetnosti. Ovo proljetno vrijeme u kojem se sve budi (osim BDP-a) idealno je za umjetnost. Bude se i vegetacija i inspiracija, pa čak i oni ne baš talentirani za umjetnost dobiju poriv da se njome bave. I Božanstvena komedija u novoj se emisiji bavila pitanjem umjetnosti. Što je svrha umjetnosti? Koji su kriteriji umjetnosti? Jesu li oni objektivni ili subjektivni? Kakva je to suvremena umjetnost? Na ta i slična pitanja odgovore su nam davali kazališni umjetnik Rene Medvešek – redatelj, glumac i profesor scenskog govora na zagrebačkoj akademiji dramskih umjetnosti te likovni umjetnik Matko Antolčić, slikar i akademski grafičar. Barem na jednu emisiju okušala se u umjetnosti i ekipa Božanstvene komedije, a što je od toga svega ispalo pogledajte u emisiji. (R)

16:35 Buđenje u Americi – 2. emisija – emisija koju vodi bivša poznata pjevačka zvijezda Tajči Cameron u kojoj ugošćuje ljude koji su doživjeli promjenu života, baš poput nje.

16:55 Naši stariji susjedi – 2. emisija – Koliko smo skloni predrasudama prema starijim ljudima? Saznajte u drugoj emisiji ‘Naši stariji susjedi’. Gošće emisije su: Dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, psihologinja, znanstvena savjetnica i pomoćnica ravnatelja Instituta društvenih znanosti ” Ivo Pilar” u Zagrebu. Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar, redovna profesorica i dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dr. sc. Dafne Vidanec, dipl. teologinja i doktorica filozofije, viši predavač Etike na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću.

17:45 GLAZBA

18:00 Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05 Katolički kalendar – Sveta Bernardica iz Lourdesa (R)

18:10 Tjedni vrtuljak – vijesti na dječji način

18:25 Radosna priča – 2. epizoda – emisija s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. (R)

18:35 PRILOG/GLAZBA

19:00 Tijelo svetog Leopolda u Zagrebu – UŽIVO – prijenos Svete Mise iz crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi. Misu predslavi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Alessandro D’Errico, a propovijeda vlč. Željko Lovrić župnik župe sv. Leopolda Bogdana Mandića Ljubljanica – Voltino u Zagrebu.

20:35 Dođi, slijedi me – naziv originala: “Come Follow me” (2013.) kratkometražni igrani film koji prikazuje odnos između Isusa i apostola Petra. Od dana kada je Petar čuo Isusov poziv do razgovora nakon uskrsnuća u kojem ga zove „pasti Njegove ovce“, ovaj kratki film prekrasno opisuje Petrovu transformaciju iz plašljivog kukavice u hrabrog vođu prve Crkve. (R)

21:15 Novo srce – 8. emisija – U novoj epizodi Novog srca svoje svjedočanstvo izriče kantautor duhovne glazbe Luka Balvan. Kako je njegov život Bog promijenio kroz glazbu pogledajte u emisiji fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor, u subotu u 21:15.

22:00 Razlog nade – navještaj nedjeljnog evanđelja uz meditaciju i molitvu. Voditelj emisije je o. Anto Bobaš, OP.

22:20 Sv. Bernardica iz Lourdesa – igrani film – prekrasna priča o skromnoj, siromašnoj četrnaestogodišnjoj djevojčici iz malog mjesta na jugu Francuske. Njene vizije „Lijepe Gospe“ 1858. godine promijenile su živote nebrojenih ljudi i učinile Lourdes najposjećenijim katoličkim hodočasničkim mjestom. Gospine poruke pokajanja, obraćenja i ljubavi koje je djevojčica Bernardica tada primile postale su svevremenske. (R)

23:40 INFOKANAL