Ljetni kamp za mlade na Braču - Dračeva luka 2019.

Stiglo je vrijeme za novu ljetnu avanturu, nove ljetne izazove i nova ljetna obraćenja!

Ove godine čak 4 termina našeg kampa na Braču!Ideja za kamp u Dračevoj luci rodila se iz svijesti o bogatstvu koje skriva zapuštena Bračka pustinja. Kako bi to promijenili, osmišljen je kamp koji će biti radnog, duhovnog, rekreativnog i edukacijskog karaktera. Svrha kampa je očuvanje kulturne i prirodne baštine otoka Brača. Sudionici iz cijele hrvatske upoznat će povijest otoka, ostale bračke pustinje, te značajne kulturne i povijesne znamenitosti Brača. Jednostavan način življenja prilika je mladom čovjeku da upozna vrijednost prirode i kulture.

Osnovni cilj projekta je kroz kvalitetno osmišljeno, sadržajem edukativno, a kreativnom fizičkom aktivnošću ispunjeno slobodno vrijeme u netaknutoj prirodi, unaprijediti kvalitetu života mladih. Omogućavanjem direktnog vlastitog iskustva života u zdravom prirodnom okruženju promicati alternativne načine osmišljavanja vlastite životne sredine radom na sebi te zajedničkim djelovanjem na zajednicu. Projekt omogućuje mladima cjelovitu osobnu formaciju koja će im biti na osobnu korist, ali i na korist društva u kojem jesu. Dugoročne promjene koje će uslijediti po završetku projekta biti će prije svega informiranost mladih o stilu cjelovitog zdravog načina života i njihovo umrežavanje kroz dijeljenje zajedničkog iskustva što će utjecati na povećanje poboljšanja kvalitete njihova života povratkom u lokalne zajednice.ORGANIZACIJA

Kamp se održava u organizaciji neprofitne udruge Skac_St i župe sv. Jeronima Pučišća, a od ove godine i u suradnji sa udrugom Talent 4 You.

Sve info možete dobiti na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

RASPON GODINA: 18 do 30 godina

KAPACITET KAMPA: 20 sudionika po terminu (10 Ž, 10 M)

TERMINI

1. temin: 17. – 21. srpnja – pripremni termin (pripremanje prostora kampa, podizanje šatora, čišćenje…)
2. termin: 22. – 28. srpnja
3. termin: 28. srpnja – 4. kolovoza
4. termin: 5. kolovoza – 11. kolovoza – Edukator ID (samo za sudionike koji do sada nisu prošli program Edukator ID)

CIJENA ZA SUDIONIKE:
Cijena za 1. termin: 250 kn
Cijena za 2. i 3. termin: 350 kn (troškovi hrane)
Cijena za sudionike 4. termina (Edukator ID): 700 kn studenti/nezaposleni, 1.200 kn zaposleni – mogućnost plaćanja u ratama (otplata do 1. srpnja)

LOKACIJA KAMPA:
Kamp se nalazi u uvali Dračeva luka pokraj mjesta Murvica na otoku Braču. Mjesto Murvica je 5 km udaljeno od poznate turističke destinacije, mjesta Bol (plaža Zlatni rat).

TALENT 4 YOU: Ove godine organiziramo termin u suradnji sa Centrom za razvoj talenata – Talent 4 You. Kroz edukacije i program Edukator ID (osobna iskaznica talenata i potencijala) cilj programa je pomoći pojedincima i mladima da upoznaju svoju jedinstvenost, talente i darove koje im je Bog samim rođenjem utkao u njih. Da prihvate to što jesu i da se daju više na raspolaganje Bogu i bližnjima kako bi svojim darovima blagoslivljali, darivali i u konačnici tim istim darovima proslavili Boga. Njihovo geslo glasi: UPOZNAJ svoje talente i sposobnosti i OSTVARI svoj poziv i poslanje jer DARIVANJEM svojih jedinstvenih darova PROSLAVLJAŠ Boga BLAGOSLIVLJAŠ bližnje i IZGRAĐUJEŠ zajednicu i svijet u kojem živiš. Više o samoj udruzi možete pročitati na: http://www.talent4you.org/ ili na http://edukatorid.com/

NAPOMENE / SAVJETI
Tema kampa definirana je prostorom gdje se nalazi: svećenička pustinja Dračeva luka. Riječ je o ostacima pustinjačkih nastamba (zidinama) koje se nalaze na nekih 300 m nadmorske visine. Od glavnog puta do Pustinje vodi relativno strmi kozji put (laganog hoda 10-ak min). Tko namjerava biti sudionik kampa treba uzeti u obzir zahtjevnost geografske pozicije, odnosno treba biti fizički spreman po nekoliko puta dnevno silaziti i uspinjati se. Drugim riječima, treba imati kondicije ?

Zbog karaktera kampa i programa, pristup nije moguć onima koji:
– imaju posebnu prehranu
– pate od epilepsije, dijabetesa, celijakije, Chronove bolesti, imaju (ili su nedavno imali) mononukleozu
– su alergični na ubode insekata i prašinu
– su skloni malaksalosti, sunčanici

PRIJAVE NA: http://bit.ly/kampbrac-2019

Označeno u