NAJAVA: Međunarodna konferencija Duhovna kriza Crkve

Apologetska udruga Blaženi Ivan Merz organizira prvu međunarodnu konferenciju koja će se održati u subotu 20. studenoga 2021. na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove (Jordanovac 110, Zagreb) s početkom u 7 sati.

Tema konferencije je: Duhovna kriza Crkve.

Plenarno izlaganje održat će biskup Athanasius Schneider iz Kazahstana. Ostali izlagači su: prof. dr. sc. Josip Mužić, prof. dr. sc. Mladen Parlov, mons. dr. sc. Ratko Perić, mr. sc. Petar Maria Radelj, prof. dr. sc. Dariusz Oko i dr. sc. Andreja Švigir.

Nakon izlaganja uslijedit će okrugli stol, a potom predstavljanje knjige Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2.

Plenarno izlaganje će održati jedan od najvećih branitelja katoličke vjere danas, biskup Athanasius Schneider iz Kazahstana.

Pater Dariusz Oko je poznat po izvješću o Lavanda mafiji (homoseksualnom lobiju unutar Katoličke crkve). Na tu temu je izdao i knjigu: „The Lavender Mafia“ 2020. godine, te ga zbog te knjige danas progoni sud u Njemačkoj koji mu prijeti zatvorskom kaznom samo zato što je rekao istinu o utjecaju homoseksualaca u Katoličkoj crkvi. U nedavnom intervjuu pater Oko je rekao: „Ja sam spreman za zatvor“, te je nadodao, „Kao što je nekoć svatko morao pasti na koljena pred Hitlerom i Staljinom, danas tako svatko mora pasti na koljena pred rodnom ideologijom. Tko to odbije mora biti eliminiran“.

I drugi teolozi i laici, predavači na konferenciji, nepokolebljivo svojim vjerodostojnim izgovorenim i pisanim riječima brane Krista i Crkvu u svakoj prigodi „bilo to zgodno ili nezgodno“ (2 Tim 4,2). Bit će to veliki događaj za sve sudionike konferencije ne samo čuti ove izlagače, već se s njima i osobno upoznati.

Još ima mjesta za sudjelovanje na konferenciji uživo. ZADNJI DAN ZA PRIJAVU JE ČETVRTAK 18. studenog na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PROGRAM: SUBOTA 20. studenog 2021.

10:00 Plenarno izlaganje / Bischof Athanasius Schneider (Kazahstan/Kasachstan) Ponovo staviti Krista u središte vjere i liturgije

prof. dr. sc. Josip Mužić (Hrvatska/Kroatien) Vojujuća Crkva u vremenima krize

11:30 prof. dr. sc. Mladen Parlov (Hrvatska/Kroatien) Kršćanska svetost odgovor i lijek za bolesti suvremenog društva

12:00 msgr. dr. biskup/Bischof Andreas Laun (Austrija/Österreich) Modernizam i njegova razarajuća snaga u Crkvi

12:30 mr. sc. Petar Maria Radelj (Hrvatska/Kroatien) Sloboda savjesti i vjeroispovijesti

13:00 - 14:00 Ručak / Mittagessen

14:00 prof. dr. sc. Dariusz Oko (Poljska/Polen) Katastrofa Crkve u Nijemaca kao najviša razina alarma za sveopću Crkvu

14:30 dr. sc. Andreja Švigir (Hrvatska/Kroatien) Diktatura liberalizma i ekonomija spasenja

15:00 - 16:00 Okrugli stol: Kako se trebaju postaviti obični vjernici kao laici u ovoj duhovnoj krizi? Moderator: Dario Čehić, dipl. iur. Moderator: Dario Čehić, Mag. iur.

16:00 - 17:00 Predstavljanje knjige: Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2 Moderator: prof. dr. sc. Josip Mužić

17:00 - 18:00 Pauza za kavu i druženje

Voditelj konferencije doc. dr. sc. Ivan Poljaković

 

Označeno u