Veliki tjedan u molitvi i tišini

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije u danima muke Gospodnje, od 6. do 9. travnja, organizira molitvenu meditaciju u tišini, u domu duhovnih vježbi Opatija.

Kroz ova četiri sveta dana povući ćemo se u osamu i tišinu te u meditaciji slijediti Isusa koji nam pokazuje svoju ljubav do krajnjih granica. Pratit ćemo ga u boli, gorkoj muci i smrti, ali se i radovati s njime po uskrsnuću.

Isus je proživio svakojake susrete, iskusio svekoliku patnju, prijezir, izdaju, a ničim to nije zaslužio. I unatoč svemu – ljubio i opraštao.

Zamolimo ga u danima njegove najveće muke da i mi naučimo prihvatiti svoje rane, mirno i dostojanstveno kako ih je on prihvaćao, bez ljutnje i mrmljanja, bez prigovora i samosažalijevanja.

Isus je patio ljubeći svoje progonitelje. To može samo Bog – utjelovljena ljubav!

Ta ljubav oplemenila je ljudsku patnju, dala joj smisao i svrhu. Ta ljubav je mogla umrijeti, ali nije, uskrsnula je kako joj i priliči. Ta ista ljubav iznova dolazi u našu slabost, podiže nas, vodi i obećava nam Život vječni.

Pođimo za Njim i ove korizme, kroz meditaciju i molitvu, u susret raspetom i uskrslom Kristu.

Za sudjelovanje u ovom programu potrebno je se prijaviti preko upitnika koji se, zajedno s ostalim informacijama, nalazi se OVDJE.

Označeno u