Sadržaj s oznakom: 29. Mladifest

Među mladomisnicima koji su ove godine koncelebrirali subotnju svetu Misu te nakon nje udijelili mladima svoj mladomisnički blagoslov, kao što smo već prije pisali, bilo je 3 franjevca i jedan dominikanac.

Ugasili su se mikrofoni, spakirale su se zastave i međugorske ulice ponovno ulaze u redovan ljetni ritam. Prometni čepovi su slabijeg intenziteta, iako, onako intimno, svakome pomalo nedostaje radost i polet Mladifesta.

Nedjelja. Dan prepun milosti već samim tim što je nedjelja – prisjećanje na dan Isusova Uskrsnuća, zatim i jer je spomendan Gospe Snježne (a prema iskazu vidjelaca i pravi Gospin rođendan), i na kraju za nas Hrvate Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

Večerašnje misno slavlje, završne večeri Mladifesta predslavio je mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u BiH, mons. Luigijem Pezzutom, te provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenkom Štekom. U homiliji upućenoj prisutnim vjernicima mons. Hoser je kazao:

Zaštitni znak svakog Mladifesta pa i ovog su PJESMA I PLES!

Fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije predslavio je večerašnjim misnim slavljem 4. dan Mladifesta u Međugorju. U prigodnoj homiliji mladima je poručio:

Tom Lascelles ima 21 godinu, dolazi iz Engleske i boluje od cerebralne paralize.

Fra Stefano Albanesi je imao lijep život, krasno djetinjstvo i divnu obitelj.

Četvrti dan Mladifesta započeo je pjesmom i molitvnom nakon kojih je jutarnju katehezu održao mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

Treći dan Mladifesta osvanuo je obasjan suncem. Osvježen jučerašnjom kišom. Fra Marinko koji je vodio jutarnju molitvu od 9,00 sati navodio je mlade na zahvalnost – da budu sposobni prepoznati te male znakove Božje prisutnosti u svom životu. Baš onako po Gospinoj školi. I budite zahvalni…

''Ovdje u Međugorju smo pozvani na molitvu srcem!

Dario Vasilj je međugorski župljanin koji je svoje iskustvo borbe s ovisnošću podijelio na 29. Mladifestu.

''Danas se mnogo govori o ljubavi, a nigdje zapravo ljubavi, mladi su željni istine, ali utažuju žeđ svime što im škodi, samo ne onime što je dobro.

Drugi dan je zapravo bio prvi dan pravog programa Mladifesta, nakon što je dan prije 1. 08. Mladifest svečano otvoren na večernjoj svetoj Misi iza koje je slijedilo klanjanje Presvetom.

Budite dio zajedništva više od 50.000 mladih i 400 svećenika iz cijelog svijeta na ovogodišnjem Mladifestu u Međugorju, putem prijenosa uživo na Laudato TV.

Kako bi cijeli Festival mladih prošao u najboljem redu, brinu se i mladi volonteri, članovi Frame Međugorje.

Stranica 1 od 2