Sadržaj s oznakom: 36. godišnjica Gospinih ukazanja

Kako si nas samo, Majko, počastila, jer si svojom vidljivom pojavom u Međugorju prvi put zasjala, baš na blagdan svetog Ivana Krstitelja – 24. lipnja 1981. godine.

36. obljetnica Gospinih ukazanja i ove je godine svečano obilježena u Međugorju, uz brojne hodočasnike sa svih kontinenata.

Bojite li se vi? Ima li straha u vašim srcima promatrajući što se događa oko nas i u cijelom svijetu koji, čini se, srlja u propast? Svuda se širi beznađe i depresija kao da je sve izgubljeno i ništa se ne može učiniti? Ono što je dobro kao da se skrilo i povuklo u četiri zida pred bučnom bujicom zla koje se čini nadmoćnim? Samo nekoliko primjera iz svijeta u kojem živimo:

U moru hodočasnika koji su pristigli danas u Međugorje kako bi Majci zahvalili za sve primljene milosti novinarka Radiopostaje MIR Međugorje susrela je i našeg poznatog rukometaša Mirka Alilovića koji svake godine oko obljetnice ukazanja s obitelji hodočasti pješice u Međugorje.

Na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, u subotu, 24. lipnja, osim hodočasnika iz BiH i Hrvatske, hodočastile su skupine iz mnogih država svijeta. Sv. mise na hrvatskom jeziku slavljene su u 7, 8, 11 i 19 sati.

U nedjelju je 36. godišnjica Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.