Sadržaj s oznakom: Aktualno

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Objavljeno u Medjugorje | 30.10.2020.

Cvijeće za Gospu

U povodu svetkovine Svih svetih koja se slavi u nedjelju 1. studenog, i molitveno mjesto oko 'plavog križa' u podnožju Brda ukazanja, zakitilo se cvijećem.

Situacija s virusom Covid -19 ni u Rumunjskoj nije sjajna.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Udruga volontera crkve sv. Filipa Nerija iz Splita koju vodi gospođa Magda Kaliterna zajedno sa osobama s teškoćama i invaliditetom i njihovim roditeljima, za vikend 10. i 11. listopada 2020. konačno je uspjela realizirati svoje dugo željeno i planirano Bolesničko hodočašće u Međugorje. Iz Splita i okolice ih je stiglo sedamdesetak, iz Zadra pedesetak i sa Brača tridesetak.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Sveti Franjo, iscrpljen bolestima i pokorom, obilježen Kristovim ranama, smireno dočekuje smrt. Čak je naziva “sestricom smrti”

„Zahvaljujemo se Bogu što smo unatoč svim ograničenjima, strahu, pritiscima, testiranju, jednosatnom zapisivanju na granici sa BiH, ipak uspjeli doći u Međugorje, a ovdje se zbog toga osjećamo baš PRIVILEGIRANI, jer smo svjesni koliko je ljudi željelo i želi doći ovdje, ali nisu uspjeli!“ – govori za portal medjugorje-info.com, francuska hodočasnica hrvatskih korijena Suzy Doričić.

Laura i Konrad Pazgan upoznali su se u Međugorju i uplovili u bračnu luku. Konradu je to bio 25. dolazak u Međugorje, a Lauri treći dolazak s poljskim hodočasnicima.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Sredinom rujna su u Međugorju najbrojniji bili hodočasnici iz Poljske. Pod Križevcem ili Podbrdom moglo se vidjeti i po pet parkiranih poljskih autobusa.

U nedjelju 13. rujna 2020. župljani župe sv. Jakova u Međugorju, osim posebne privilegije proslave blagdana Uzvišenja svetog Križa pučkom misom u 11,00 sati na Križevcu, koju je odredio mjesni biskup fra Alojzije Mišić 1934. godine.; pod svetom misama u 8.00 sati, proslavili su i poseban blagoslov djece, nastavnika, profesora, roditelja i svih onih koji su na bilo koji način uključeni u obrazovanje i odgoj djece i mladih za početak nove školske godine.

Ove godine 18. ožujka, iza godišnjeg Gospinog ukazanju za rođendan vidjelici Mirjani Soldo, Mirjana je osjetila u srcu kako više neće biti Gospinih ukazanja svakog drugog u mjesecu kako je bio običaj od 2. kolovoza 1987. od kada je započelo ovo posebno iskustvo molitve s Gospom za nevjernike, tj. one koji nemaju iskustvo Božje ljubavi.

Glavna nakana ovog hodočašća je kao i svih dosadašnjih da se naš Hrvatski narod ostavi grijeha i vrati Gospodinu, kaže nam Goran Ivančić, koji iza sebe ima već 17 hodočašća tijekom kojih je pješačio iz Zagreba do Međugorja.

Hodočasnici Bratovštine Marijanskog zavjeta za Domovinu ove godine u Međugorje su stigli u petak, 14. kolovoza na uočnicu svetkovine Velike Gospe, kada ovo 6. Zavjetno hodočašće i završava.

Svakoga dana ovogodišnje „duhovne obnove za mlade“ – kako je MLADIFEST nazvao fra Marinko Šakota na konferenciji za medije održanoj uoči njegova početka, u subotu 1. kolovoza, mogli smo čuti kako je ovaj MLADIFEST 2020. poseban.

Stranica 1 od 6