Sadržaj s oznakom: Asiz

Maria Vision Međugorje TV i putnička agencija G-Tour organiziraju HODOČAŠĆE U ASIS – CASCIU I PADOVU u terminu od 25.do 29.studenoga 2021.

Osam franjevačkih novaka i deset franjevaca u Asizu pozitivni su na Covid-19, javljaju njemački katolički mediji. Riječ je o franjevcima konventualcima OFMConv koji čuvaju grob Svetog Franje Asiškoga kao i tamošnju baziliku, javljaju njemački katolički mediji.

Zagreb, 28. – 29. listopada, u sklopu tradicionalnoga međureligijskoga skupa „u duhu Asiza“, obilježava se 800. obljetnica susreta sv. Franje i sultana Malika Al-Kamila.

Na blagdan Uzvišenja svetoga Križa 14. rujna održano je oblačenje franjevaca konventualaca u Asizu tijekom kojeg su franjevački habit obukla i dvojica odgajanika iz Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca.

Sv. Franjo je 1226. g. sahranjen u crkvi sv. Jurja. Brat Ilija, generalni ministar, isplanirao je gradnju nove crkve gdje bi se tijelo sv. Franje pohranilo.

U četvrtak, 4. kolovoza, Sveti Otac je pohodio talijanski gradić Asiz, koji leži nedaleko od Perugije i kojih 200 km od Vječnog Grada.

Tijekom boravka u Asizu, papa Franjo će se pomoliti u crkvici Porcijunkule odakle potječe slavlje asiškoga oprosta.

Na Generalnom kapitulu Franjevačkog reda Manje braće u Asizu u subotu, 23. svibnja 2015., za generalnog definitora iz Sjeverne i Južne slavenske konferenciju OFM izabran je fra Ivan Sesar, čaln naše Hercegovačke franjevačke provincije!

Framaši župe Međugorje pjesmom, molitvom i brojnim drugim aktivnostima daju svoj doprinos plodnom duhovnom ozračju ove svjetski poznate župe.

Objavljeno u Kolumne | 28.2.2015.

Moj put je slijediti Tebe

Ugledah u daljini Ljubav raspetu.