Sadržaj s oznakom: Biblija

Jedan od najstarijih biblijskih rukopisa s dva potpuna teksta bit će ponuđen na prodaju.

Kompletna Biblija je prošle godine prvi put prevedena na najmanje 16 novih jezika. Prema Svjetskom udruženju biblijskih društava (United Bible Societies, UBS) potpuni tekst Starog i Novog zavjeta sada je dostupan na 743 jezika, izvijestila je 4. travnja KNA.

Gradske vlasti u Essenu u Njemačkoj kaznile su vozača taksija jer je na svom vozilu držao naljepnicu s citatom iz Biblije.

Poznati studentski kapelan don Damir Stojić redovno odgovara na pitanja svojih studenata na mrežnim stranicama SPAS-a. Evo što je odgovorio na zanimljivo pitanje o Bibliji.

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.10.2023.

Dirljivo pismo jednog Oca

Sve ovo vrijedi za svakog čovjeka, ako ne vjerujete, uzmite Bibliju u ruke i provjerite, redak po redak.

Koliko god roditeljstvo može biti radosno i zabavno, ono je također i naporan posao, bez obzira koliko vaše dijete ima godina.

Pitanje “Zašto dobri ljudi pate, a loši ne?” jedno je od najčešćih pitanja među vjernicima koji vjeruju u Boga i nastoje slijediti Njegov nauk, a unatoč svemu tome u životu ih prati patnja koju smatraju nepravednom u odnosu na ljude koji nisu vjernici i ne žive po Božjim pravilima.

Imaju li anđeli krila? Prikazivanje anđela u umjetnosti odraz je njihove misije...

Biblija je u cijelini ili u djelovima prevedena na više od 3 000 jezika.

Biblija je najviše prevođena knjiga na svijetu, međutim, Božju se riječ ne može pročitati na više od polovice živih jezika.

U Gospinoj školi molitve Biblija zauzima vrlo bitno i značajno mjesto.

Razmišljate što sa sobom spakirati na ljetovanje i kako se odmoriti?

I onda kad se zatamne obzorja života, i onda kad se zatvore sve mogućnosti izlaza, i onda kad vlastito iskustvo bude govorilo suprotno, i onda kad izgledi budu nikakvi, i onda kad te spopadne malodušje i strah od neuspjeha, nemoj odustati nego pokušaj još jednom: baci mrežu na drugu stranu života

U Svetom pismu djeca su gledana kao izuzetan Božji blagoslov. Djeca su gledana kao blagoslov, s tim da treba reći da su muška djeca smatrana još većim blagoslovom. Ona su nastavljala obiteljsko ime.

Prema nekim izvorima, cijela Biblija je prevedena u 670 jezika.Novi Zavjet je dostupna na otprilike 1500 jezika, a poneki dijelovi Svetoga Pisma (jedna knjiga, psalam ili dio Novoga ili Staroga Zavjeta) su prevedeni na više od 3000 jezika.

U Bibliji piše: Podsmjehivač je vino, vikač silovito piće, nije mudar ni jedan koji od toga tetura.

Stranica 1 od 9