Sadržaj s oznakom: Bolest

Psi čak po mirisu mogu raspoznati o kakvom tumoru se radi, kažu na Harvardu. Na primjer, kemijski sastav mirisa koji se stvara kod raka prostate je drugačiji od, recimo, raka na plućima, donosi 24 sata.

Objavljeno u Molitve | 26.10.2023.

Molitva za samoga sebe u bolesti

Dragi Gospodine, Ti si najveći liječnik. Obraćam Ti se u svojoj bolesti i molim Te da mi pomogneš.

Tijek meditacije: Možda si u kolicima, u krevetu, na drhtavim nogama.

Što ti bolest ima reći o Bogu?

“Najveća bolest današnjice nije guba niti tuberkuloza, nego osjećaj neželjenosti i odbačenosti.”

Priča oca Goya objašnjava kako njen suprug nije "tužan" kad ga zaboravi, ali sretan je što je "stiže podsjetiti tko sam ja svaki dan", jer "ona se smiješi kao da smo se prvi put zaljubili."

Velika je milost da bolesnici i patnici dožive svoju bolest kao dar i blagoslov za sebe i svoju obitelj.

Neka se sv. Josip, svetac zaštitnik umirućih, zauzme za sve nas da život na zemlji završimo na ovaj način.

Dobri sv. Ante! Ti si uvijek uslišavao one koji su se s pouzdanjem k tebi utjecali.

Objavljeno u Molitve | 23.5.2023.

Molitva za snagu u bolesti

Gospodine, svemogući Bože, prepustio si mi ovu bolest. To je tvoja volja, ti znaš zašto to činiš.

Majka je napisala otvoreno pismo kćeri, objašnjavajući joj zašto joj nikad neće moći posvetiti toliko pažnje i vremena kao njenom starijem bratu. Mama Katie Rose Buckley ima sina starog dvije godine.

Često dođemo u dilemu o bolesti "kako?", "zašto?".

Neporočna Djevice, evo nas ponizno i pobožno sakupljenih pred Tvojim oltarom, kao Bernardica na podnožju blagoslovljene Špilje, gdje si se Ti udostojala vidljivo prikazati, da navijestiš sinovima Tvojim pokoru i oproštenje.

Franjevački redovnik i učitelj, “otac” Romano Zago iz Brazila, godinama je proučavao ljekovitu biljku alou te je osmislio poseban lijek za koji tvrdi da između ostalog prevenira i liječi rak.

Bio sam u klinici Gospodina Isusa.

Oženjeni muškarci čiji se odnos sa suprugama tijekom godina popravlja mogu također zabilježiti pozitivne promjene u svom zdravlju koje mogu smanjiti rizike za srčane bolesti, pokazuje britansko istraživanje.Znanstvenici su proučili podatke o 620 oženjenih očeva kako bi utvrdili što misle o svojim bračnim odnosima kad su djeca imala gotovo tri godine i potom opet kad su imala devet. Znanstvenici su također procjenjivali rizike za srčane bolesti poput krvnog tlaka, kolesterola, težine i šećera u krvi.

Stranica 1 od 5