Sadržaj s oznakom: Branitelji

Emotivnu pjesmu posvećenu hrvatskim braniteljima odsvirala je i otpjevala Laura Sučec, tekst je napisala Vesna Brebrić, dok je za glazbu bio zadužen Goran Brebrić.

Kroz trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata, kao Kristovi vjernici Hrvati pozdravljaju Mariju: „Advocata Croatiae, fidelissima Mater! – Zagovornica Hrvatske, najvjernija Majka!” te tako proživljavaju Isusovu testamentarnu riječ s Križa koju reče Ivanu: „Evo ti Majke!”.

Isuse!

"Ponovno se sjetimo da smo nosili krunicu oko vrata. To nije bio modni detalj, to je bila čvrsta vjera cjelokupnog naroda u pozitivni ishod cilja koji smo imali pred sobom", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu Milan Zanoški, predsjednik Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske iz Trnja.

Povodom Dana sjećanja na poginule hrvatske branitelje 13. kolovoza, ratni veteran Jakša Bulić iz Splita odlučio je, u sjećanje na poginule suborce, ali i sve branitelje, krenuti na memorijalni biciklistički maraton od Labina Dalmatinskog do Bos. Grahova.

Poruke potpore Vatrenima stižu sa svih strana a hrvatski branitelji objavili su video koji je podržalo i Ministarstvo hrvatskih branitelja. 

duboko dirnuta Vašim riječima...da pobjedu hrvatske reprezentacije posvečujete hrvatskim braniteljima , hrvatskim sitnim malim ljudima .."koji se bore,muče i preživljavaju."....želim Vam u ovom iznimnom trenutku, kad se suočavate s mnoštvom silnica...

Neka im je blagoslovljen put, a mi koračajmo s njima u molitvi.

Kada često počnem krivim osobama kukati, kažu mi istinu: tko ti je kriv?

Moilitva će trajati sve dok se ne riješe ključna pitanja opstojnosti Domovine!

Ni popularni zadarski pjevač Mladen Grdović nije ostao ravnodušan na uhićenja pripadnika HVO-a u susjednoj mu Bosni i Hercegovini, te prijetnjama da će biti uhićeni i mnogi drugi branitelji prijeđu li granicu.

U Jastrebarskom je jučer otkriveno spomen-obilježje nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova i spomenika koji je izradio velečasni Zlatko Sudac.

Sinoć je u Međugorju večernju svetu misu predslavio fra Mario Knezović.

Objavljeno u Duhovni kutak | 29.5.2015.

Od brata bratu

Ljudski rode, jedno biće, Srce ti u tebi viče. Nemoj dizat mača toga, Na tog sinka Roda svoga.

Nakon što je spriječen sukob branitelja i policije zahvaljujući svećeniku koji je hrabro stao između dvije vatre, mnogi su se zapitali o kome je točno riječ.

Stranica 1 od 2