Sadržaj s oznakom: Časna sestra

Kako je to biti sestra dominikanka? Koja je njihova karizma i poslanje?

Francuska redovnica s. André Randon slavi danas 11. veljače 2022. svoj 118 rođendan.

U župi je bila jedna majka koja je svake prve subote davala slaviti sv. Misu za duhovna zvanja.

Sestra Terezija Zukić, redovnica milosrdnica, rođena u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu 1964. godine.

S. Emilija Scherer s tek 16 godina došla je u samostan, a danas u Samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa slavi svoj zlatni 100. rođendan.

U četvrtak, 22. listopada 2020. godine, na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu, mr. sc. s. Kata Ostojić, članica Družbe Školskih sestara Franjevki, Provincije Svete Obitelji iz Hercegovine obranila je doktorski rad pod naslovom „Odgojno-obrazovna funkcija Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije“.

"Ja sam teta Martina i to je najljepše ime koje možeš nekome biti. Nekome teta", priča Martina Katović, direktorica vrtića "Leptirići" Glamoč.

Fotografiju s motivom gradskih zidina autorice Ružice Dodig, dubrovačke časne sestre, poznata kompanija Nikon na svojoj Facebook stranici izabrala je za fotografiju ožujka 2019. godine, piše Jutarnji list.

Elizabeth i Gabriela su obje došle u samostan sestara sv. Elizabete: “Mislimo da je naša majka s neba zagovarala za naš poziv.”

Sestra Carmen Vilches uspješno je otrčala maraton Media Maratón u gradu Cúcuta, Kolumbija i njime prikupila pomoć koja je potrebna njenoj redovničkoj zajednici.

PORUKA VATRENIMA Budite jaki, igrajte otvoreno i žustro, kao na početku kvalifikacija. Ne bojte se nikoga jer je snaga u vašim mislima i nogama. Neka vas krasi momčadski duh ...

Ovaj video prikazuje časnu sestru dominikanku s policajcem Garyem u partiji nogometa koju su prošli tjedan odigrali na ulici za vrijeme njihovog festivala posvećenog Gospi od Limerica.

Časna sestra Ivana Perković iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa svjedočanstvom svoje vjere i redovničkog poziva obradovala je i nadahnula vjernike u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 24. svibnja 2017. godine, prigodom devetnaeste srijede Velike pobožnosti.

Bilo je to 1991. godine. Nakon večere kod mojih roditelja, otac mi je dao pogledati jednu video kasetu o Međugorju.

U njemačkom gradu M. jedan vrlo dobri kršćanin katolik držao gostionicu. U njegovoj se gostionici nije smjelo psovati, ni voditi nepristojne razgovore.

Samuela Premužić već je izlagala diljem Europe, a sve ih je i darovala. Počela ih je raditi prije nego se zaredila.

Stranica 1 od 2