Sadržaj s oznakom: Čestitka

Svim našim čitateljima, župljanima župe Međugorje, hodočasnicima, prijateljima, svim ljudima dobre volje diljem cijeloga svijeta, SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS želi portal medjugorje-info.com.

Objavljeno u Kolumne | 26.12.2022.

Čestitke i čestitari

Najgore što bi se ikome za Božić moglo dogoditi jest da ostane bez čvrstog stiska ruke, čestitarskog cjelova, toplog prijateljskog zagrljaja, te čestitke - usmene, pismene ili virtualne (sms, e-mail).

Predsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 1. listopada uputio je čestitku na talijanskom jeziku imenovanom apostolskom nunciju u BiH i u Crnoj Gori mons. Francisu Assisiju Chullikattu.

Dragi župljani župe Međugorje,
dragi hodočasnici,
dragi prijatelji na cijelom svijetu,

U posljednje vrijeme postaje zorno koliko smo u ovome svijetu praktično posve nemoćni. Svjedoci mnogih razornih slika, pitamo se je li moguće da se nešto takvo događa u našemu svijetu. Naše su duše u stalnu grču i strahu od propitkivanja što će se dogoditi, gdje je tomu kraj?

Ivan Dragičević, jedan je od šest vidjelaca iz Međugorja koji još uvijek ima svakodnevna Gospina ukazanja. Živi u Americi sa svojom obitelji, ali često dolazi u Međugorje. Svim međugorskim hodočasnicima, članovima svojih molitvenih grupa po svijetu te prijateljima Gospe, uputio je svoju uskrsnu čestitku:

Draga braćo i sestre, župljani, hodočasnici, dragi prijatelji Međugorja koji ste po cijelom svijetu povezani s Gospom, s onim što nam ona govori, koji ste se otvorili Njoj i njezinim pozivima, pozivima na mir i molitvu, sve vas od srca pozdravljam i želim vam uputiti nekoliko riječi.

Afrikaans: Geseende Kersfees en 'n Gelukkige Nuwe Jaar!

Poslušajte uskrsnu čestitku fra Siniše Srebrenovića, čuvara Isusovog groba iz bazilike Svetog groba iz Jeruzalema

Papa Franjo se jučer poslijepodne susreo s papom emeritusom Benediktom XVI. u njegovoj rezidenciji u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu kako bi mu čestitao Uskrs – stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Želim i molim se, da zdravlje (uvijek) koristiš Bogu na hvalu i slavu; da svaki tvoj uspjeh bude Božji uspjeh.

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, o Uskrsu 2015. uputio je uskrsnu čestitku Svetom Ocu Franji u kojoj je zahvalio na očinskom susretu kojeg su biskupi BK BiH doživjeli prigodom pohoda "ad limina".