Sadržaj s oznakom: Crkveni zbor

Objavljeno u Molitve | 16.4.2023.

Molitva za Božje Milosrđe

Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup, ali krivca nekažnjena ne ostavlja nego kažnjava opačinu otaca na djeci - čak na unučadi do trećeg i četvrtog koljena.

Franjevačka provincija „Uznesenja Marijina“ sa sjedištem u Mostaru ovih dana ima više razloga za slavlje.

Svećenik Justo Lo Feuda, član francuske družbe Misionari Presvete Euharistije iz Argentine, u pratnji salezijanca don Mirka Barbarića, župnog vikara u Župi Pomoćnice kršćana na Kmanu, posjetio je splitsko-makarskog nadbiskupa, mons. Marina Barišića u četvrtak 24. rujna, u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu.

Hvarski biskup Petar Palić – novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanskim apostolskim administratorom, imenovao je mons. Stanka Jerčića delegatom s ovlastima generalnoga vikara Hvarske biskupije i don Ivicu Huljeva delegatom s ovlastima biskupskoga vikara za otok Brač.

Zgrušana krv Sv. Januarija, mučenika iz IV. st., koja se čuva u relikvijaru, svake godine tri puta poprimi tekuće stanje, a izostanak toga narod Napulja tumači kao loš predznak.

Otac Tom Uzhunnalil, nedavno oslobođen nakon 18 mjeseci zatočeništva u Jemenu, dobitnik je Nagrade Majke Terezije za društvenu pravdu, a koju dodjeljuje indijska Zaklada „Harmony“.

Objavljeno u Kolumne | 18.5.2015.

Riješio sam se krizme!

Već godinama imamo stanje da se nakon krizme sve više mladih udaljava od Crkve, a pod time se prvenstveno misli na to da ne dolaze na nedjeljnu misu.

U Međugorju već dvadeset i pet godina  djeluje  mješoviti zbor „Kraljica mira” koji je osnovan 1990.