Sadržaj s oznakom: Hrvati u svijetu

Dana 11.3.1993. službeno je otvoreno hrvatsko veleposlanstvo u Australiji u glavnom gradu u Canberri koje su svojim prilozima izgradili Hrvati koji žive i rade na tom dalekom kontinentu.

Duhovnu obnovu za vjernike u Hrvatskoj katoličkoj župi u Wiesbadenu protekli vikend održao je fra Marin Karačić, franjevac Hercegovačke provincije te autor i izvođač brojnih duhovnih pjesama. Na klavijaturama ga je pratio Luka, student pete godine medicine, javlja dijaspora.hr.

Rijetka su svjetska prostranstva na koja noga hrvatskog čovjeka nije kročila pa tako ni „obećana zemlja“ Amerika nije bila izuzetak.

Sve započinje u Aargau u crkvi sv. Petra i Pavla, na adresi Laurenzenvorstadt 80, od 18 sati i 30 minuta u petak. 3. ožujka.

HKM Singen-Villingen organizira trodnevnu duhovnu obnovu koju će predvoditi fra Goran Azinović

Vinko Sabljo, dugogodišnji uspješni predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa, najveće i krovne udruge hrvatskog iseljeništva cijeloga svijeta ovih dana nalazi se u privatnom posjetu Australiji u kojoj je inače već bio u više navrata. S gospodinom Sabljom razgovarali smo u nedjelju, 26. veljače 2023. u hrvatskom klubu „Kralj Tomislav“ nakon ručka koji je okupio njegove tamošnje prijatelje i rodbinu porijeklom iz Hercegovine, piše domovina. info.

Ovogodišnja proslava Stepinčeva, zaštitnika Hrvatske katoličke župe München, započela je trodnevnom duhovnom obnovom koja je održana od 9. do 11. veljače u kapeli blaženog Alojzija Stepinca.

Povodom spomendana bl. Alojzija Stepinca, župnik Hrvatske katoličke misije Würzburg fra Ivan Penava predslavio je svečanu misu u nedjelju u crkvi St. Michael u Aschaffenburgu, piše dijaspora.hr.

U Hrvatskoj župi Sv. Ćirila i Metoda na Cardinal Stepinac Placeu u New Yorku u nedjelju je svečano proslavljen spomendan blaženog Alojzija Stepinca. U koncelebraciji sa župnikom vikarom fra Lovrom Šimićem misno slavlje predvodio je fra Iko Skoko, piše IKA.

Nakon što su boravili u Ruandi u Centru Otac Vjeko, gdje su sudjelovali u programu obilježavanja 25. godišnjice od ubojstva fra Vjeke Ćurića, fra Ivica Perić i njegovi gosti iz domovine otišli su put Zambije. Tako su u prvi posjet Mwakapanduli stigli i provincijal o. Dadić, provincijski definitor i ekonom fra Vinko Sičaja i gvardijan zagrebačkog samostana fra Stipo Karajica.

U nedjelju, 12. veljače 2023., slavi se spomendan nebeskog zaštitnika hrvatske župe Croatian Catholic Parish – New York, te ujedno i blagdan bl. Alojzija Stepinca, javlja croexpress.

Nakon nekoliko godina probnog razdoblja prisutnosti u glavnom gradu Danske Kopenhagenu, u srijedu je svečano otvoren Samostan sv. Franje Asiškoga koji kanonski pripada Hrvatskoj provinciji svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Najveća hrvatska župa u iseljeništvu objavila statistiku za 2022., tri puta više krštenih nego umrlih, javlja croexpress.

Svoj zlatni pir u petak su u Freiburgu proslavili Zdravka i Mate Roso. Tim povodom euharistijsko slavlje u crkvi Srca Isusova predvodio je vlč. Veselko Župarić, voditelj Hrvatske katoličke misije Freiburg, a na misi su se okupili članovi obitelji i prijatelji slavljenika, objavili su Hrvati Freiburg na svom Facebooku, piše dijaspora.hr.

Nakon Drugog svjetskog rata na području Münchena nalazilo se oko tri tisuće Hrvata izbjeglica koje je već 1946. godine počeo okupljati vlč. Ivo Vitezić, svećenik Krčke biskupije, javlja dijaspora.hr.

Nevjerojatan video iz Balingena: I tijekom ispovijedi, Hrvati su pratili Vatrene u pobjedi protiv Brazila, pogledajte reakcije

Stranica 1 od 10