Sadržaj s oznakom: Istanbulska konvencija

Poljska biskupska konferencija u izjavi objavljenoj 17. rujna 2020. podržala je inicijativu poljske Vlade za povlačenjem iz Istanbulske konvencije.

“Provjerom broja za sva tri zahtjeva jednoglasno je utvrđeno da ni za jedan zahtjev nije prikupljen dovoljan broj potpisa”. – iznio je ministar Kuščević.

Bugarski Ustavni sud: Jednom kada Konvencija stupi na snagu postaje nadređena nacionalnom zakonodavstvu.

Ovih dana se nekako ispod radara provukla vijest da u učeničkim svjedodžbama od ove godine- više nema imena roditelja ni spola djeteta! Nakon velikih rasprava o uvođenju rodne ideologije i nasilnoj promjeni našeg društva putem ratificiranja Istanbulske konvencije, nama na očigled je već učinjen jedan od prvih koraka u tom smjeru.

Inicijativa Istina o Istanbulskoj objavila je konačan broj potpisa koje su prikupljali za referendum kojim žele otkazati ratifikaciju Istanbulske konvencije. Prikupljene potpise će predati u Hrvatski sabor.

Fizičar, izumitelj i profesor na švicarskom sveučilištu Davor Pavuna otvorio je u Ozlju konferenciju 4. Branding Hrvatske.

S obzirom na ulogu koju je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije Istanbulske konvencije Viteški red Svetoga groba jeruzalemskoga odučio ga je prijaviti Rimu, odnosno vrhovnoj upravi Viteškog reda, javlja IKA

Kada poznati hrvatskih fizičar i izumitelj, Davor Pavuna, dođe u Osijek, grad u kojem je proveo školske dane, sigurno neće biti dosadno na njegovom predavanju. I on je rekao svoje o Istanbulskoj konvenciji.

Na splitskom prosvjedu protiv Istanbulske konvencije održanom u četvrtak navečer, sudjelovali su i mnogobrojni svećenici, redovnici i redovnice.

Hrvatski Sabor nekoliko je minuta nakon podneva glasao o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji…

Brojni građani okupili su se na splitskoj Rivi u prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Prosvjed je organizirala građanska inicijativa 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' uoči glasovanja o usvajanju koje je zakazano za petak.

Hrvatski biskupi okupljeni na 56. plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije objavili su 10. travnja izjavu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Izjavu HBK, koju je objavio Tiskovni ured HBK, prenosimo u cijelosti:

Molitvena zajednica Svete Obitelji napravila je video u kojem Slavoniji poručuje neka se inati protiv Istanbulske konvencije.

Organizatori prosvjeda protiv Istanbulske konvencije dobili značajnu medijsku ( ali i brojčanu) podršku u javnoj poruci Marka Perkovića Thompsona koji je s kompletnom obitelji, suprugom i njihovo petoro djece, najavio dolazak na splitsku Rivu

Uoči velikog prosvjeda protiv Istanbulske konvencije koji će se održati u četvrtak u Splitu, organizatori prosvjeda, građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije, sazvala je konferenciju za medije, vezanu uz prosvjed.

Hrvatski biskupi ne mogu prihvatiti Istanbulsku konvenciju jer je ona jedno u nizu zastranjenja s kojima se Crkva susretala tijekom povijesti, izjavio je je u utorak u Zagrebu predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.
Stranica 1 od 3