Sadržaj s oznakom: Ivan Dodig Putnik namjernik

Objavljeno u Ivan Dodig | 26.2.2018.

O iskrivljenim vrijednostima

Već nekoliko mjeseci u obližnjem kafeu često razgovaram s mladima, a tema naših razgovora, uz kraći espreso i borovnicu, je najčešće sport.

Objavljeno u Ivan Dodig | 5.2.2018.

Granice u nama

Mlad čovjek često upada u svojevrsnu crnu rupu diskriminirajućih agensa socijalizacije stvarajući stereotipe i stavove prema drugima bez ikakvog kontakta i želje za boljim upoznavanjem tog drugog čovjeka.

Prije nešto više od dvije tisuće godina dogodio se najveći događaj u povijesti, događaj toliko velik da se od njega i godine broje. Zamislite, kako je rođenje jednog malog djetešca…

Licemjerje po definiciji znači ljudsku osobinu u kojoj osoba navodi da se drži pojedinih vjerovanja, standarda, kvaliteta, vrlina, ponašanja, vrijednosti ili nekih drugih karakteristika, a u stvari njih sustavno krši. To je čin osuđivanja ili pozivanja na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga.

Prateći medije masovne komunikacije čovjek danas postaje izgubljen, zatrpan u moru beskorisnih informacija, gubi fokus prema bitnim stvarima u životu.

Mladi danas žive u digitalnom dobu gdje je internet preuzeo primat javnoga informiranja i komunikacije općenito.