Sadržaj s oznakom: Klarise

Članovi župnog zbora iz Međugorja predvođeni s. Irenom Azinović, 9. listopdaa 2022. posjetili su sestre Klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom, objavljeno je na mrežnoj stranici samostana klarise.ba.

Uvijek provjeravajte život jedinstva s Gospodinom s bratskim životom i obratno, jer jedan ne isključuje drugi

Svakodnevno se u dnevnom tisku objavljuju obavijesti o smrti različitih osoba koji su preminuli a u čijim su osmrtnicama redovito navedeni članovi  obitelji koji za svojim pokojnikom „tuguju“, koji su „ožalošćeni“, ili „ostaju u tuzi“ , ili će ga se „vječno sjećati“ …

Napustiti ovaj svijet i sve njegove čari, varke, ali i ljepote, osamiti se, povući se iza visokih zidina, a opet ostati usred gradske vreve, umješnost je koja malo kome polazi za rukom kao klarisama, katoličkom ženskom kontemplativnom i klauzurnom redu koji su prije 805 godina osnovali asiški sirotani – sveti Frane i sveta Klara, koji su svoje sestrice od milja nazivali "siromašnim gospođama".

Majka četvero djece od koje je najstarija kći Nera otišla u časne sestre, Samostan sv. Klare u Splitu, poslala nam je emotivno pismo koje je napisala njena mlađa kći Mihaela za svoju sestru.

Potpuno se posvetiti Bogu, slijediti Isusa i reći zbogom svjetovnom životu, upravo je ono što je odlučila dvadesetdvogodišnja Brigita Bošnjak iz Orašca koja će ovih dana ući u 2. franjevački red sestre klarise, zatvoreni red gdje sestre posvećuju svoj život Bogu u strogoj klauzuri, piše Ramski vjesnik

Gojana Korać, rođena 7. travnja 1998. iz Hamzića, od oca Vlade i majke Jasminke rođ. Bogdan proteklog tjedna pristupila je redu sv. Klare u Splitu.