Sadržaj s oznakom: Komentar

Portal Index i dalje nezaustavljivo probija dno dnovinarstva.

Jučer je klečavcima nazvao osobe s kojima ne dijeli životne, vjerske i političke stavove.

Poslušajte izvrstan savjet don Josipa Mužića kako (p)ostati pravovjeran

"Umro kardinal Pell koji je sudski oslobođen svih optužbi za zlostavljanje djece, a većina hrvatskih medija piše kao da je umro pedofil. Kardinal Pell je nevin patio. I umjesto da pišu o toj nevinoj patnji oni opet priču o krivici.

Raspisali se portali. Neki tamo muškarci stvaraju probleme toliko da su postali velika tema, ne samo portala nego i komentatora po fejsu. Što rade, čime to tako uznemiriše naciju, koji im je grijeh?

Sveti Petar Kanizije proveo je svoj život radeći i moleći za Crkvu u Njemačkoj u vremenu protureformacije; a i danas možemo računati na njegove molitve.

Na Trgu sam kako bih molio, a molim baš na Trgu ne zato da bih bio viđen i pohvaljen već zato što smijem i mogu i zato što ne želim dopustiti da mi netko u mojoj Hrvatskoj brani kleknuti na javnom mjestu i moliti.

Da nismo malo pretjerali, zapitala se Marija Smoljan u objavi na svom Facebook profilu. A zašto smatra da pretjerujemo pročitajte u objavi koju prenosimo u potpunosti, a koja je skupila stotine lajkova.

Zlatko Dalić potvrdio je da uvijek ima krunicu u džepu i da se prije utakmice pomoli. A tijekom utakmice, posebice kad je situacija na terenu napeta, često drži krunicu u ruci.

Fra Stjepan Brčina sa svetog Duha, iz župe Antuna Padovanskog, objavio je na svom Instagram profilu tekst o figuri orašara poznatom i kao božićni orašar koji je na mnogim mjestima zamijenio jaslice i Isusa.

Prenosimo osvrt fra Maria Knezovića o slučaju svećenika koji je odbio krstiti dijete lezbijskog para, a koji je odjeknuo u medijima

Daleko sam od onih teza i parola kako moramo biti jedinstveni, kako ćemo nestati, kako prijeti nekakav nacionalizam itd. Ne pijem olako priče iz političkih torova – istih onih kojima je u ime naroda jako dobro.

Tekst u produžetku sam napisao potaknuta nedavnim razgovorom koji je započeo otprilike ovako:

X: Čujem da si bila u Splitu prije par dana…I ne javit se!?

JA: Oprosti, bilo je neplanski i to samo na par sati.
Šla sam na promociju jedne knjige.

X: Koje knjige?

JA: 'Korona kult – 2 tjedna zauvijek'. Autor Hrvoje Pende.

X: Opet ti sa tim svojim teorijama zavjere…

Već duže vrijeme poznato da pojedine tvrtke poput npr. Neocutis Inc., za proizvodnju svojih skupih krema protiv bora, za hidrataciju, ljepši ten i slične neophodne potrebe svake moderne i samosvjesne žene, između ostalog, koriste i fetusne stanice abortiranih beba. Te kreme naravno nisu jeftine. Na primjer, bočica s 28 grama bio-regenerativne dnevne kreme „Journee“ košta 120 USD. Cijena ima opravdanje jer se kreme koje ženama i muškarcima održavaju mladolik izgled ne rade samo od jeftinih kemikalija, nego u sebi kao najdragocjeniji dio sadrže proteine iz stanica pobačenih beba.

Nakon što je vlasnik portala Index.hr, Matija Babić, na svojemu Facebook profilu, u objavi prepunoj vrijeđanja, među ostalim, napisao za posjetitelje velikog koncerta duhovne glazbe Progledaj srcem da su prvi put u životu vidjeli semafore, Nikolina Nakić, kolumnistica, nekadašnja nastavnica, majka četvero djece i autorica bloga Genijalni um odgovorila je:

Uvod ili o važnosti rasprava o teološkim pitanjima

Kojiput se u javnosti zapodjenu, a onda i razbuktaju svakakve rasprave, nerijetko takve koje se u počecima čine beznačajnima i nevrijednima ozbiljnoga umovanja, ali onda prerastu u nešto ne samo vrijedno pozornosti, nego i u nešto iz čega se mogu izvući hvalevrijedni zaključci, odnosno pozitivni plodovi.

"Odobrenje i provedba feticida nad malim dječakom Grgom značila bi svojevrstan kraj ljudskih prava ove generacije u RH i novo vrijeme postkršćanskog društva koje se više nema pravo kršćanskim nazivati", poručuje u osvrtu moralni teolog don dr. sc. Damir Šehić.

Stranica 1 od 7