Sadržaj s oznakom: Kultura

Tetoviranje ili pučki poznato kao „sicanje“, staro je u Bosni više stotina godina, a prema nekim tvrdnjama možda i tisuću godina. Najviše se prakticiralo kad je područje Bosne i Hercegovine palo pod tursku, odnosno osmanlijsku vlast.

Nakon što su objavljene tri knjige koje su postigle izniman interes čitatelja – Zemlja planina Bosna i Hercegovina, Polja i visoravni Bosne i Hercegovine, te Rijeke Bosne i Hercegovine – u izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi izišla je knjiga „Jezera Bosne i Hercegovine” akademika prof. dr. Dalibora Balliana, kojom se nastavlja niz monografija o prirodnim ljepotama naše zemlje.

Uz novi broj revije Svjetlo riječi, godinu započinjemo promišljajući o budućnosti.

U izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi iz tiska je izišla knjiga Joséa Tolentina Mendonçe pod nazivom „Oče naš, koji jesi na zemlji. Isusova molitva za vjernike i nevjernike”. Knjigu je s njemačkoga na hrvatski jezik preveo Anto Batinić, a naslovnicu krasi djelo slikara Vlatka Blažanovića.

Američka TV serija Izabrani (The Chosen) čiji je autor, redatelj i koscenarist filmski producent Dallas Jenkins, prva je višesezonska TV serija o životu i javnom djelovanju Isusa Nazarećanina.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Adventsku večer koja će se održati te 10.prosinca 2022. s početkom u 18:30 u crkvi sv. Mihovila u Zadru te otkrijete pravo svijetlilo za nadolazeće blagdanske dane.

Ovih je dana iz tiska izišao novi broj revije Svjetlo riječi sa središnjom temom Božića i naslovom „Bog i povijest”.

Iz tiska je izišlo novo izdanje revije Svjetlo riječi za mjesec studeni. U skladu s razdobljem u godini kada svi promišljamo o prolaznosti ovozemaljskoga života i vječnosti kojoj težimo, tema ovomjesečne revije je „Svi sveti. Čovjek i vječnost”.

U nakladi Novena nedavno je iz tiska izišla knjiga „Sveta krunica. Sedam načina razmatranja o otajstvima“. Knjigu je uredila Sanja Pešorda.

»Svitanje u Kalkuti« (Amanece en Calcuta); dokumentarni film; redatelj: José María Zavala; sudjeluju: Majka Terezija, sedmero svjedoka

Veliki uspjeh filma 'Majka Tereza: Nema veće ljubavi' naveo je Kolumbove vitezove da ga ponovo vrate u kina u studenom, javlja Aleteia.

Novi film namijenjen je upoznavanju mlađih generacija s ovom poznatom sveticom.

Ovih dana iz tiska je izišlo listopadsko izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Posthumanizam: Što nakon čovjeka?” koje istražuje na koji način se suvremeni svijet promijenio pod utjecajem tehnologije i kako se u skladu s tim mijenja čovjekov identitet i humanistička slika čovjeka.

Rujanski broj revije Svjetlo riječi iz tiska je izašao s temom „Čovjek: Božje stvorenje”.

Iz tiska je izašlo novo izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Hodočašće: Susret s Bogom”. Cilj je čitatelje potaknuti na promišljanje o hodočašću kao vjerskom, ali i društvenom pojmu.

U izdanju Kršćanske sadašnjosti izašla je najnovija knjiga kardinala Roberta Saraha, umirovljenog prefekta Kongregacije za bogoštovlje i sakramente.

Stranica 1 od 7