Sadržaj s oznakom: Kultura

„Komunisti su 1945. godine mislili idemo in odium fidei ubiti pastira lako ćemo sa stadom i ovcama. Nije dao dragi Bog“, rekao je na dane kada su 1945. godine komunisti odveli i ubili 66 hercegovačkih franjevaca, zajedno s provincijalom doktorom znanosti fra Leom Petrovićem u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne fra Ante Marić.

Iz tiska je izišla revija Svjetlo riječi za mjesec veljaču s naslovom „Korizma: Molitva i iscjeljenje”.

U izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” iz tiska je izišla knjiga prof. dr. Snježane Šušnjare pod nazivom „Izazovi odgajanja u svijetu izmijenjenih vrijednosti”.

Iz tiska je izišlo božićno izdanje revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Božić: Susret Boga i čovjeka”.

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” izišla knjiga „Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena”, autora fra Anđelka Baruna. 

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” izišla knjiga „Razgovor s precima” autora Zdenka Lešića.

„Moje su knjige molitva Bogu“, objasnio je 2015. pisac Jon Fosse, koji je nedavno (5. listopada 2023.) dobio Nobelovu nagradu za književnost. Odgojen u protestantizmu, prešao je s ateizma na…

Iz tiska je izišao novi broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Društvene mreže: Koliko znamo o njima?”

Prvo i jedinstveno četveroknjižje u izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi tekstom i fotografijom čuva od zaborava prirodu BiH, podučava o njezinim vrijednostima i potiče na brigu za očuvanje raskošnog prirodnog blaga BiH.

Nagrađivani redatelj Martin Scorsese kaže da će snimiti još jedan film o Isusu, izjavio je tijekom razgovora u Vatikanu, javlja The Christian Post.

Putujuća izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" otvorena je u četvrtak u izložbenoj dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu, javlja vecernji.ba.

Ljudi iz Crkve kao naručitelji sakralnih objekata i umjetničkih djela trebaju biti puno pažljiviji u odabiru umjetnika kojima će povjeriti određene zadatke prilikom gradnje ili uređivanja sakralnih prostora.

Arapska poslovica kaže: „Kad otvaraš usta, tvoje riječi moraju vrijediti više nego šutnja". Jednostrani i ideološki kulturalizam ubija zdrav razum. „Ako netko želi doživjeti kulturni šok i počiniti samoubojstvo, najlakše i najbolje će to učiniti čitajući Marxov Kapital" (LJ. Rupčić). U svakoj se kulturi treba bojati da se više ne cijeni napor nego cilj, više traženje nego otkriće, više stvar nego čovjek.

Evo nekoliko odličnih filmova koje ove Korizme preporučuje portal Aleteia.

U izdanju Glasa Koncila iz tiska je izašla nova knjiga pod nazivom „Zlatna Kraljica – Ukazanja Majke Božje u Roženici” autora dr. Josipa Mužića.

U rodnoj župi misionara oca Ante Gabrića u Metkoviću, u ponedjeljak 20. veljače, u crkvi Sv. Ilije proroka, misnim slavljem počela je Velika devetnica njemu u čast te „Dani oca Ante Gabrića“.

Stranica 1 od 8