Sadržaj s oznakom: Marijini ratnici

U Međugorju je u toku godišnja duhovna obnova voditelja različitih skupina pokreta „Wojownicy Maryi“ (MARIJINIH RATNIKA) s njihovim osnivačem i voditeljem o. Dominikom Chmielewskim, salezijancem iz Poljske. 

Prvi susret za sve članove i zainteresirane muškarce za pokret 'Wojownicy Maryi' ili Marijini ratnici (skraćeno WM) održati će se u kapelici zajednice 'Oaza Mira' U Međugorju, u ponedjeljak 22. siječnja u 20,00 sati. Na susret su pozvani svi muškarci u dobi od 18-50 godina. Oni malo mlađi ili stariji također su dobro došli na molitvu.

Oko 4.000 ljudi sudjelovalo je na nacionalnom otvorenom formacijskom susretu zajednice Marijinih ratnika 13. siječnja 2024. u Poljskoj. “Obucite se u Božju opremu ” – slogan je susreta koji je započeo u Ełku, na mjestu gdje je 8. lipnja 1999. godine svetu misu slavio papa Ivan Pavao II. Odatle su krenuli u procesiji krunice ulicama do salezijanske župe sv. Rafała Kalinowskog. Nosili su križ, razne slike i marijanske barjake, a prije svega krunice na kojima su molili za Ełk, Ełkskuu biskupiju i svoju domovinu, piše na mrežnim stranicama biskupije Elke.

Prve subote u mjesecu, već tradicionalno u nekoliko zadnjih mjeseci na Peristilu u Splitu u jutarnjim satima katolički muževi mole krunicu na koljenima. Organizatori su pokret 'Wojownicy Maryi Split', u slobodnom prijevodu pokret Marijinih ratnika, splitskog ogranka.

Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu…

Miljenko Jurić, obiteljski čovjek, otac šestero djece iz sela Donjeg Muća u Splitsko - dalmatinskoj županiji a obraćenje života dogodilo mu se sa tridesetak godina.

Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu…