Sadržaj s oznakom: Misije

Povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja, Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj pozivaju na pisanje pisama ili slanje crteža misionaru, misionarki, ili nekom vršnjaku u svijetu.

Don Danko Litrić, najstariji hrvatski misionar koji je na službi u Ruandi, uputio je poruku učenicima i nastavnom osoblju početkom nove školske godine u Republici Hrvatskoj…

“U vremenu kada nas i prilike i situacija udaljavaju od ljudi, moramo nastojati biti bliski srcem jedni drugima. Ako smo bliski srcem, ništa nije daleko. Ne mogu nas udaljiti ni kilometri ni distance.

Objavljeno u Vijesti iz crkve | 1.10.2019.

Idite, misionarite!

BISKUP IVICA PETANJAK U BISKUPIJI LIVINGSTONE U ZAMBIJI

Svakim danom na društvenim mrežama ljudi objave milijune i milijune slika i različitih videa. Gledajući tako Instagram, naletjeh na zanimljiv profil ” coeur_pour_benin”. Na tom profilu zastah i vidjeh tri mlade djevojke iz Hercegovine koje su otišle u misiju u daleki Benin(Afrika).

Papinska misijska djela Hrvatske na svojoj stranici donose pismo misionara Karla Prpića koji već dugi niz godina službuje u Kamerunu.

Britanski aktivist za zaštitu okoliša i katolički misionar Paul McAuley, (71) pomagao je amazonskim plemenima u borbi protiv nasrtaja naftnih i plinskih kompanija.

Zbog sve većeg broja hrvatskih vjernika u Irskoj koji su se zaputili u potragu za boljim životom 2016. godine ondje je osnovana prva Hrvatska katolička misija koju vodi vlč. Josip Levaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, prvi službeni dušobrižnik za Hrvate u ovoj otočnoj zemlji.

Na Misijsku nedjelju, 21. listopada Školske sestre franjevke Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević i s. Franciska Ivanović primile su misijski križ u Sarajevu.

Papa Franjo sve poziva da upoznaju Papinska misijska djela - ustanovu koja je izrazito važna za misijsko djelovanje Crkve.

U misijskom mjesecu listopadu i ususret Svjetskom danu misija koji Katolička Crkva slavi u nedjelju 21. listopada diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine bit će organizirano euharistijsko klanjanje.

Već tradicionalno prve subote u listopadu, odnosno ove godine 6. listopada, hrvatski hodočasnici su u velikom broju pohodili marijansko svetište u njemačkom gradu Kevelearu.

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart-Zentrum proslavit će u nedjelju 23. rujna blagdan Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, javlja IKA.

Ovaj treći migracijski val je za mene osobno specifičniji od prva dva

Kardinal Josip Bozanić proteklog je vikenda gostovao u Hrvatskoj katoličkoj misiji Stuttgart. I tom je prigodom uputio poruku koja će biti zanimljiva Hrvatima diljem svijeta.

Misijski centar “Otac Vjeko” u Ruandi, na čijem je čelu hrvatski misionar fra Ivica Perić, pokrenuo je projekt “Prijatelj Centra” ...

Stranica 1 od 2