Sadržaj s oznakom: Mladi

Svatko je susreo mladu osobu koja je odbacila svoju vjeru, izravno ili neizravno. To je poražavajuće. Evo 7 stvari koje mladi trebaju od svojih roditelja kako ne bi napustili Boga.

Bezgrešna Djevice, Majko Brze pomoći, molimo Te, pomozi nam da sačuvamo neokaljanu mladost.

Objavljeno u Poučne priče | 18.1.2023.

Van iz Crkve!

Veselo i proždrljivo jato golubova nastanilo se obično u trijemu jedne crkve.

Mnoga djeca i mladi odlaze na misu zbog jednog jedinog razloga- zato što ih "tjeraju" roditelji.

'Stalno slušamo žalopojke tinejdžera.

Gospa preporučuje da svetu Misu stavimo na prvo mjesto, kaže da je to najvažnije i najsvetiji trenutak, da u tom trenutku živi Isus dolazi i mi ga primamo u svoja srca.

Objavljeno u Molitve | 12.8.2022.

Molitva mladih Gospi

Bezgrešna Djevice, Majko nebeska, molimo te, pomozi nam da sačuvamo neokaljanu mladost.

Objavljeno u Molitve | 1.8.2022.

Molitva mladih

Gospodine Isuse, dolazim pred tebe razmišljati o životu, o drugima, o sebi, i o mnogim stvarima koje ne mogu shvatiti a odnose se na tebe, na svijet koji me okružuje, na sebe.

Dosta je pristupiti im otvoreno, s razumijevanjem, s osmijehom na licu, s dobrotom u srcu - i oni se otvaraju kao cvijet jutarnjem poljupcu sunca ili nježnoj kapljici rose.

Četvrti Antunovski hod mladih ove godine će se održati 11. lipnja, a započet će svetom misom u 13 sati u Sesvetskim Selima. Organizatori, na čelu s fra Stjepanom Brčinom, očekuju nekoliko tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske i šire jer su organizirani dolasci iz raznih mjesta.

U utorak navečer, 5. travnja 2022. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru na Susretima mladih u Franjevačkoj, okupilo se oko 120 sudionika, odgovarajući tako na poziv pape Franje da sinodalnom duhu zajedno kročimo naprijed, slušajući Duha Svetoga i Božju riječ. To zahtjeva svakodnevno umiranje sebi, vlastitim idejama i planovima jer Duh je taj koji vodi vjernike u "svu istinu".

U subotu 26. 3. 2022. mladi iz župa Ravnog i Trebinje zajedno sa svojim župnikom don Ivanom Bijakšićem bili su na jednodnevnom hodočašću u u Međugorju.

Mladi iz Riječke nadbiskupije uz duhovnu pratnju povjerenika za mlade, vlč. Josipa Pende i časnih sestara s. Mirjam Jerković i s. M. Filotee Hajek posljednji vikend veljače (25. do 27. veljače) proveli su u Međugorju, u zajedništvu, molitvi, pjesmi...

U nedjelju 21. studenog 2021., na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava liturgijska godina i na koju se po novom slavi Svjetski dan mladih na razini partikularnih Crkava, Papa će u vatikanskoj Bazilici slaviti misu 36. svjetskog dana mladih. Misa je u 10 sati.

Danas, u petak 5. studenog, u staroj crkvi na Humcu, organizitra se MISA I SUSRET ZA MLADE. Program započinje molitvom krunice i prilikom za ispovijed u 19.30 sati, sveta misa koju predslavi fra Marin Karačić je u 20,00 sati.

Objavljeno u Kolumne | 10.10.2021.

Izlasci – Zašto reći NE

Draga braćo i sestre! Na pisanje ovog članka me potaknuo nametnut način života današnjih mladih koji se svodi na diskoteke i alkohol. Zašto taj život nije dobar za jednog mladog kršćanina koji želi više rasti u Bogu?

Stranica 1 od 5