Sadržaj s oznakom: Muška krunica

Muškarci danas javno mole krunicu na trgovima brojnih hrvatskih gradova, što je već postala tradicija svake prve subote u mjesecu.

U subotu, 16. ožujka 2024., u marijanskom svetištu Remetama održat će se duhovna obnova za muškarce koji mole krunicu u organizaciji projekta „Muževni budite.”

Dana 2. ožujka 2024., na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu je održana još jedna muška molitva krunice.

„Molitva krunica je sila Duha Svetoga unutar Crkve, gdje god prođe ona preobražava živote, spašava duše i vraća prisutnost čovjeka u našu svetu Crkvu. To je Gospin dar svakome od nas”, kaže Carlos Peroni, jedan od sudionika 16. godišnjeg hodočašća Muške krunice koje se održalo u nacionalnom svetištu Aparecida u Brazilu, javlja Aci Prensa.

Ove subote, 2. ožujka 2024., ponovno se moli javna muška molitva krunice u više gradova u Hrvatskoj. U Mostaru će se također moliti, ali ovoga puta po prvi put molitva će biti u isto vrijeme kao i druge molitve u jutarnjim satima.

Molitva muške javne krunice prve subote u mjesecu održala se već tradicionalno i u Mostaru.

Kao i svake prve subote u mjesecu, i danas muškarci na trgovima diljem Hrvatske mole krunicu. Krunica se moli u 13 gradova. U Zagrebu su se i ovaj put okupili prosvjednici, a neki od njih ležali su unutar prostora za molitvu, javlja narod.hr.

U Splitu je performans izvela Arijana Lekić Fridrih okružujići molitelje crvenim koncem.

I ove prve subote u mjesecu, 6. siječnja 2024. u trinaest hrvatskih gradova: Bjelovar, Zagreb, Karlovac, Split, Vinkovci, Slavonski Brod, Osijek, Trogir, Šibenik, Zadar, Virovitica, Dubrovnik i po prvi put u Rijeci, okupili su se katolički muževi na javnu molitvu krunice. Svako mjesto ima nekog svog pokretača i neke svoje nakane. 

Svakodnevno svjedočimo sve snažnijim napadima zla na čovjeka i zemlju. Ali ni Nebo ne ostaje pasivno. Blažena Djevica Marija u svojim ukazanjima diljem svijeta potiče svoju djecu na molitvu i pokoru za spasenje duša. 

U subotu, 7. listopada, na dan kada Crkva slavi svetkovinu Gospe od Ružarija, održat će se četvrto izdanje svjetske Molitve krunice za muškarce u kojoj će se moliti više od 40 zemalja svijeta.

Dana 1. srpnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu održava se još jedna muška molitva krunice. Molitvu i ove subote ometaju prosvjednici bubnjanjem i puštanjem glazbe na razglas što im je omogućio Grad Zagreb na čelu s Tomislavom Tomaševićem, javlja narod.hr.

3. lipnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održava još jedna muška molitva krunice. Molitvu prosvjednici koji poručuju da muškarce na koljenima treba ukloniti s trgova, ometaju bubnjanjem i razglasom, javlja narod.hr.

Dana 3. lipnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi, javlja portal muzevni budite.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:

Muškarci iz više od 40 zemalja okupili su se 6. svibnja na svjetskoj Muškoj krunici, moleći na koljenima pred Djevicom Marijom kako bi muškarci ponovno bili cijenjeni u društvu i za obraćenje cijelog svijeta.

Hrvatska zajednica u Australiji doživjela je zadnjih godina svojevrsno „buđenje“ potaknuto inicijativom nekoliko muškaraca katolika prije osam godina u Sydneyu, piše domovina.info.

Dana 6. svibnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Stranica 1 od 2