Sadržaj s oznakom: Nada

Objavljeno u Duhovni kutak | 24.2.2023.

Naša nada je u križu

Vjerujem li u Tebe, sve drugo će doći samo od sebe: i snaga i zdravlje i pomoć. Sve će me dovesti u nebo. Ne vjerujem li u tebe, sve će postati moje uništenje.

Objavljeno u Poučne priče | 15.2.2023.

Moj novi kaput

Dobio sam novi kaput, dizajnirao ga sam Bog, a dao mi ga Isus Krist. Sve što sam morao uraditi da bih ga dobio bilo je da vjerujem u Božjeg Jedinorođenca.

Bio jednom jedan mali anđeo koji je imao mnogo malih zvjezdica na svojoj odjeći. Bilo ih je toliko da ih nitko nije mogao izbrojiti. Često su sjale i svjetlucale sve zajedno kao za okladu; onda, naime, kad je mali zvjezdani anđeo bio sretan.

Tko ima Krista na svojoj strani, taj se ničeg ne boji – kazao je Sveti Otac za vrijeme današnje opće audijencije, pozivajući vjernike da budu misionari nade. U svojoj je katehezi nastavio s promišljanjem o kršćanskoj nadi, a usredotočio se na temu „Misionari nade danas“.

Papa Franjo je ohrabrio svakog vjernika i vjernicu obraćajući se izravno, s "TI" svakoj osobi s mnogim poticajima: Papinu katehezu donosimo u cjelosti...

Tajna puta koji vodi u Emaus je u ovome: i kad sve govori protiv toga, mi smo i dalje ljubljeni, Bog nas nikada ne prestaje ljubiti. Bog će uvijek hoditi s nama, uvijek pa i u najbolnijim trenucima, i u najružnijim trenucima, i u trenucima poraza, rekao je u svojoj katehezi na općoj audijenciji.

' Dječice, neka vam nada u bolje sutra bude uvijek u srcu' - naša nebeska Majka duboko je zagledana u naša srca, i majčinskom rukom drži ga čvrsto da se ne slomi pod teretom života.

Objavljeno u Duhovni kutak | 21.9.2016.

Ne odustaj

Održi nadu. Vjerovao ili ne - bez hrane možeš poživjeti i do 70 dana. Bez vode - oko tjedan dana. Bez zraka možeš do 6 minuta.