Sadržaj s oznakom: Nadbiskup Henryk Hoser

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje Henryk Hoser hospitaliziran je u četvrtak 29. lipnja i nalazi se u teškom stanju, priopćio je varšavsko-praški biskup Romuald Kamiński.

Na današnji dan 22. srpnja navršile su se tri godine kako je mons. Henryk Hoser, dotadašnji Posebni izaslanik Svete Stolice, preuzeo službu Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Talijanska katolička novinska agencija SIR (Servizio Informazione Religiosa) objavila je 17. srpnja razgovor s Papinim posebnim izaslanikom za Međugorje i voditeljem pastorala hodočasnika mons. Henrykom Hoserom.

Prije tjedan dana nadbiskup Henryk Hoser napustio je bolnicu u Varšavi, gdje je boravio nekoliko tjedana zbog zaraze bolešću Covid-19.

Kako javlja Poljski katolički Tjednik "Nedjelja" www.niedziela.pl apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser SAC već nekoliko dana se nalazi u jednoj Varšavskoj bolnici u Poljskoj jer je pozitivan na korona virus Covid 19.

Dragi župljani župe Međugorje i dragi hodočasnici, sretan Uskrs!

Božićnu čestitku župljanima Međugorja, hodočasnicima i svim ljudima dobre volje uputio je i nadbiskup Henryk Hoser apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a prenosimo je u cijelosti.

Četvrtog dana 31. Međunarodnog susreta mladih u Međugorju središnje večernje misno slavlje predslavio je nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje. U nastavku donosimo njegovu propovijed:

Na današnji dan 22. srpnja naime navršile su se dvije godine kako je mons. Henryk Hoser, dotadašnji Posebni izaslanik Svete Stolice, preuzeo svoju službu Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis. Ovim činom Međugorje je tako direktno stavljeno pod upravu Svete Stolice.

Mons. Henryk Hoser, umirovljenim varšavski nadbiskup i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, vratio se u Međugorje.

Nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, dobitnik je Pečata u kategoriji Religija.

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za Međugorje Henryk Hoser razgovarao je za Radio Međugorje o brojnim temama

Dragi svećenici, redovnici i redovnice, dragi hodočasnici i župljani župe Međugorje, braćo i sestre!

Apostolski vizitator dao prvi televizijski intervju za hrvatske medije i odgovorio na pitanje statusa Međugorja.

Nadbiskup Henryk Hoser, biskup u miru Varšavsko-praški, apostolski vizitator za župu Međugorje dobit će nagradu Biskup. Roman Andrzejewski za 2019. Nagrada je nadbiskupu Hoseru dodijeljena za njegove zasluge i zalaganje za razvoj poljskog sela i bit će mu uručena 20. veljače 2020. u Tajništvu Poljske biskupske konferencije u Varšavi.

Budući da je ove godine, svetkovina rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa bila u nedjelju, zbog toga se liturgijski prebacila s nedjelje na ponedjeljak.

Stranica 1 od 6