Sadržaj s oznakom: Narod odlučuje

Narod odlučuje smatra da je odlukom povrijeđeno ustavno pravo građana na referendum i zakonitost jer je izvršna vlast uzela sebi za pravo da odlučuje hoće li biti referenduma.

Pater Ivan Ike Mandurić prokomentirao je šutnju i podcjenjivanje masovnih medija oko GI 'Narod odlučuje' i dovoljnog broja skupljenih potpisa potrebnih za referendum.

Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila je dovoljno potpisa za oba referendumska pitanja koja imaju za cilj demokratizaciju izbornog sustava i saborske zastupnike odgovorne biračima, javlja Narod.hr.

Zanimljiv komentar uputio je fra Mate Logara, koji je rodom je iz Sovića, a trenutno na službi u župi Šuica.

Jedna slika od prije 20–ak dana što mi je poslao jedan moj prijatelj stvarno me šokirala.

Građanska inicijativa Narod odlučuje danas je održala izvanrednu konferenciju za medije ispred Sabora na kojoj su objavili da su s jučerašnjim danom prikupili preko 280.000 potpisa.

Koordinator Građanske inicijative “Narod odlučuje” Zvonimir Troskot, koja je pokrenula prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o izmjenama izbornog sustava, izvijestio je u utorak da je, unatoč opstrukcijama, do nedjelje prikupila 205.000 potpisa, da skupljaju 25.000 potpisa dnevno te vjeruju da će do kraja tjedna imati dovoljno potpisa.

Građansku inicijativu Narod odlučuje u subotu je u Čakovcu podržao i najpopularniji hrvatski pjevač, Marko Perković Thompson.

U 5 rečenica pater Ike Mandurić jasno obrazložio zašto dati potpis za referendum. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: "Pa sad to nemoj dat potpis za referendum: U Mađarskoj je nezaposlenost…

“Crkvi je, naime, stalo da se promiče i poboljšava proces političkoga odlučivanja tako da se, s jedne strane, omogućuje sloboda izjašnjavanja, i to što neposrednija, pravednija i odgovorna zastupljenost svih hrvatskih državljana u političkome životu, te da se, s druge strane, onemogući izigravanje i odstupanje od stavova i vrjednota za koje su zastupnici dobili povjerenje svojih birača“, priopćilo je Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije u priopćenju kojim je podržalo izjašnjavanje građana za pravedniji izborni sustav.

Pater Ivan Ike Mandurić na svom Facebook profilu podijelio je objavu Krešimira Miletića uz riječi “Krešo Miletić je stvarno jedan vrlo pametan čovjek.