Sadržaj s oznakom: Novac

Objavljeno u Poučne priče | 19.6.2023.

Čudesna banka

Zamislite da vam svako jutro kada se probudite, neka banka stavi na račun točno 86 120 kuna. Što biste napravili?

Djevojka koja je pismom odlučila potražiti bogatog supruga nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora financijske korporacije J.P. Morgan koji je u kratkom vremenu postao hit na internetu.“Mlada i lijepa djevojka”, kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje što treba učiniti kako bi se udala za bogatog čovjeka, prenosi Dirty.

Među bezbroj loših i deprimirajućih vijesti, posebno onih iz izvješća policije, ponekad se nađe i neka dobra vijest. Tako su danas dvojica poštenih i časnih ljudi, Marijo Bašić i Miro Bule, nazvali policiju i prijavili da su pronašli novčanik pun eura i nekoliko kreditnih kartica, te skupocjeni mobitel, koji pripadaju turistkinji iz Rusije.

Čuvajte se primamljivosti i ropstva novca te se radije vježbajte u promicanju i obrani jednakosti i pravde u svijetu – istaknuo je papa Franjo učenicima i osoblju „Institution des Chartreux“, privatne škole u francuskom gradu Lyonu koju vode kartuzijanci, katolički monaški red koji je 1084. godine u Francuskoj utemeljio sv. Bruno.

Bivši prosjak ženi koja mu je pomogla htio je da da 130.000 eura.

Objavljeno u Poučne priče | 22.4.2017.

Bogataš i nebo

Doznao sam, gdje se nalazi nebo?Neki je župnik na blagdan Uzašašća zanosno propovijedao o nebu – raju.

Nakon što pročitate što Morgan Freeman ima za kazati stanite i razmislite: Je li u životu najvažnije zgrćati novac?

U dugovima ste? Ne znate kako dalje? Situacija nije tako strašna kako se čini. Pročitajte članak o tome kako u deset koraka izaći iz dugova.

Objavljeno u Kolumne | 14.1.2017.

Što se novcem može kupiti

Novac je neophodan dio života. Bez njega ne bismo mogli zadovoljiti nužne potrebe za život, a ni priuštiti razne užitke. Ali neke se stvari novcem ne mogu kupiti.

Kolike su obitelji uništene zbog novca!

Osam stvari koje novcem možeš kupiti

Ljudi ne opraštaju svećeniku koji je navezan na novac, a Gospodin je taj koji nam daje milost kršćanskog siromaštva – Papina je poruka s mise u Domu sveta Marta. U današnjem evanđelju – nastavio je – Isus tjera mjenjače novca iz Hrama, koji su od Doma Božjega, mjesta molitve, načinili „pećinu razbojničku“.

Novac je za mnoge danas ubitačan idol.

Cook, koji je poznat po zaštiti privatnosti, rekao je da je potiho već počeo donirati novac, no planira razviti sustavni pristup filantropiji, a ne samo pisati čekove