Sadržaj s oznakom: Oaza života

Objavljeno u Razno | 27.1.2018.

Utjecaj ekrana na dječji mozak

U četvrtak 25. siječnja 2018. u 18. sati u širokobriješkom kinu Borak održano je interaktivno predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak – Neurofeedback terapija“.

O sakramentu ženidbe i njenoj nerazrješivosti, o primjeni apostolske pobudnice pape Franje Amoris Laetitia – Radost ljubavi, koju je javnost očekivala s iznimno velikim zanimanjem i kojoj su prethodile dvije sinode o obitelji, u emisiji "Oaza života" koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje razgovarali su s don Antom Rakom, sucem Crkvenog suda u Splitu, koji tu pobudnicu svakodnevno primjenjuje u praksi.

Da je Bogu sve moguće, potvrdili su u emisija Oaza života koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje supružnici iz Koprivnice, Katarina i Nevenko Kopričanec te njihov 12-godišnji sin Šimun-Benedikt, izmoljeno dijete.

„Što se više trudimo promijeniti drugoga, stvaramo još više nesreće. Vrlo dobro znamo što bi trebao popraviti onaj drugi, a potpuno smo nesvjesni toga da bismo trebali mijenjati sebe.

Tema prve Oaze života, emisije obiteljskih tema Radiopostaje Mir Međugorje, u jesenskoj shemi, je „Ispovijed u Međugorju – svjedočanstvo o povratku sakramentalnom životu nakon rastave“…

Ovo je priča jednog bračnog para iz Zagreba koji je prije 10 godina usvojio dvoje djece i danas su svih 4ero presretni.

Prve nedjelju u veljači, ove godine 7. veljače, Crkva slavi Dan života. Stoga je i „Oaza života“ na radiopostaji MIR Međugorje uoči toga dana, posvećena temi afirmiranja i zaštite života.

O temi „Obitelj – roditelji i djeca u današnjem vremenu“ u Oazi života govorila je prof. Ljilja Vokić, dugogodišnja ravnateljica zagrebačke VII. gimnazije i bivša ministrica u Vladi Republike Hrvatske.