Sadržaj s oznakom: p Marko Glogović

P. Marko Glogović bio je duhovna pratnja na hodočašću u Međugorje koje su sestre Majke Terezije organizirale krajem travnja za beskućnike koji koriste usluge njihova prenoćišta u Jukićevoj 24. u Zagrebu.

Pozivamo vas da duhovno posvojite dijete i spasite mu život.

Objavljeno u Duhovni kutak | 14.12.2022.

Katoličke vrste i podvrste

Pater Marko nam želi pomoći u provjeravanju kojoj skupini katolika pripadamo. Važno je da smo katolici.

Pisac, pjesnik, pro-life aktivist, svećenik, redovnik, utemeljitelj i duhovnik udruge “Betlehem” popularni Pampers-pater ili kako ga još često nazivaju Šaptač bebama... Sve to sadržano je u osobi patera Marka Glogovića, pavlina koji je proteklih godina progovarao o mnogim tabu temama a jedna od njih je svakako i aktualno pitanje prava na abortus.

U povodu Dana života i Dana posvećenog života, intervju za Katolički tjednik  dao je  p. Marko Glogović, pavlin koji već 20 godina promiče život i štiti nerođene

Ono najočitije postalo je „kontroverzno“ i upitno. Prave od nas idiote, nudeći nam (na silu) svoje besmislice, protivne svakomu razumu.

Međunarodni dan djece anđela, poseban dan za sve roditelje koji su izgubili dijete tijekom trudnoće ili nakon poroda, obilježen je 15. listopada.

„Očekivao sam miran, molitveni život u nekom samostanu, okružen knjigama u jednom stalnom dnevnom redu, u nekakvim pokorama i gregorijanskim koralima. Naravno, ništa od toga se nije dogodilo“.

„Sjedim pred crkvom, promatram ljude, mislim o ljepoti Majke.

Žao mi je što su karizmatski seminari (uglavnom) u nas zabranjeni, ocrnjivani, što se straše vjernici seminarima kao djeca Babom Rogom. Žao mi je što neprijatelj likuje nad našim primitivnim unutarcrkvenim prepucavanjima, prozirnim ljubomorama, gadnom ignorancijom i teološkim dokazivanjem vlasti i časti. Žao mi je što nema dijaloga, već se podliježe osudama, obzirima, strahovima.