Sadržaj s oznakom: pater Mijo Nikić

Donosimo vam intervju patra Mije Nikića kojeg je dao za Slobodnu Dalmaciju.

Svećenik ste i psiholog, što nije čest slučaj. Svima koji vam se obrate za pomoć prilazite kroz psihološko-duhovni aspekt.

Gost Bitno.net podcasta bio je svećenik i psiholog Mijo Nikić, SJ. Koji problemi ljude danas najčešće opterećuju? 

P. Mijo Nikić predvodi psihološko - duhovni seminar "Oproštenjem do iscjeljenja - principi biblijske psihoterapije koji će se održati u Karmelu sv.Ilije (Buško jezero, BiH) 26. ožujka 2023.

Fakultet filozofije i religijskih znanosti i Zaklada biskup Josip Lang organiziraju interdisciplinarni tečaj: Škola emocija – 2: Biblijska psihoterapija. Nudimo deset susreta po 90 minuta, petkom od 19.00 – 20.30 sati.

Jučer, na svetkovinu presvetoga Tijela i Krvi Kristove, iz Vatikana je objavljeno kako je Sveti Otac imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, umirovljenoga biskupa Varšave-Praga, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Pet je vrsta bolesti i problema.

Činjenica da neki vidioci još uvijek tvrde da imaju ukazanja sprječava crkveni autoritet da o tom fenomenu izrazi definitivan stav i donese konačnu odluku - izjavio jedan od članova Međunarodne teološke komisije za Međugorje, svećenik i psiholog p. Mijo Nikić.

Pater Nikić je bio i član komisije koja je godinama ispitivala Međugorje i vidioce.

Bog traži da opraštamo, ali to traži i psihologija, koja upozorava da potisnuta mržnja ugrožava naše psihološko zdravlje

Sveti Luka u svom evanđelju govori i o gostoprimstvu koje su u Betaniji iskazale Isusu sestre Marta i Marija.

Što je to čistilište, što znači vjerovanje u vječni život i kako ostvariti spasenje duše? Pitanja su ovo na koja su pokušali odgovoriti don Josip Radić, pater Mijo Nikić i don Damir Stojić u emisiji Agape, urednika i voditelja fra Marija Knezovića.