Sadržaj s oznakom: Pobačaj

Ne moramo se bojati Eurosonga u Hrvatskoj, Marko nije pobijedio. Moramo se samo bojati hrvatskog žirija koji je Marka ostavio na rezervi, a baš Irskoj dao hrpu bodova, ali bome i ovih inozemnih koji svi k’o po naredbi glasaju isto. Rekli bi neki imamo i unutarnje i vanjske neprijatelje.

Liječnik je dobio nagradu Anton Neuwirth za zaštitu života u Slovačkoj

Mladi kršćanski pjevač Phil King živi u Texasu sa suprugom i dvoje djece. Kada je u državi New York prije nekoliko godina dodatno »liberaliziran« zakon o pobačaju, odlučio se na borbu – molitvom i pisanjem pjesama.

Gostujući na duhovnoj obnovi zajednice “Nanovo rođeni” u Botincu američka zagovarateljica zaštite života meksičkoga podrijetla Patricia Sandoval naglasila je kako se u svijetu trenutno odvija najteži i najveći rat protiv nerođene djece u kojem i otac i majka ubijaju svoje nerođeno dijete. “Svi smo pozvani na zaštitu života i ako smo djeca Blažene Djevice Marije svi smo pozvani na zaštitu nerođene djece jer po Mariji imamo spasenje. Moramo bit hrabri i odvažni u ovim vremenima i ne bojati se braniti male Hrvate koji nemaju svoj glas”, naglasila je.

Prema posljednjim podatcima objavljenim sredinom travnja, američka organizacija za planiranje roditeljstva „Planned Parenthood“ (PPFA) zabilježila je rekordan broj pobačaja u najnovijem godišnjem izvješću, a zarada je je prešla 2 milijarde dolara.

Patricija je rođena u Kaliforniji. Njeni roditelji su se doselili iz Meksika u potrazi za boljim životom. Imala je sretno djetinjstvo. Zvali su je princeza. No u njenoj obitelji vjera se nije živjela.

Na mrežnim stranicama Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) objavljena je Izjava Vijeća uoči glasanja u Europskom parlamentu o uključivanju pobačaja u „Povelju Europske unije o temeljnim pravima“ koje je predviđeno za četvrtak, 11. travnja, prenosi HKM.

Govornica i pro-life aktivistica iz Sjedinjenih Američkih Država Patricia Sandoval gostovala je u utorak 9. ravnja 2024. u Križevcima, gdje je na poziv križevačkog vladike Milana Stipića, svjedočila o iskustvu rada u klinikama za pobačaje, o industriji ubijanja nerođenih, o ranama i postabortivnom sindromu koji pobačaj ostavlja na žene, majke, ali i na muškarce, očeve.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron 8. ožujka, na Dan žena, uvrstio je pobačaj kao “zajamčenu slobodu” u francuski Ustav u petak. No to je, čini se, tek prvi korak; sada želi da se pravo na pobačaj doda na europskoj razini u Povelju o temeljnim pravima EU-a. O tome se danas raspravljalo u Europskom parlamentu, a o rezoluciji će se glasovati u travnju, prenosi narod.hr.

Nakon što je francuski Senat odobrio tekst ustavne revizije kojim se u Temeljnu povelju uključuje „pravo“ na slobodan pristup pobačaju, mjesna biskupska konferencija je izrazila svoje neodobravanje, ističući kako „pobačaj, koji je i dalje atentat na život od svoga začetka, ne može se promatrati isključivo iz perspektive prava žena“, prenosi L'Osservatore Romano.

U pismu napisanom iz Nazareta, sveti Charles de Foucauld tješi "Mimi", svoju malu sestru, Marie de Blic, koja je izgubila novorođenče.

Kaya Jones iz popularnog benda The Pussycat Dolls pridružila se Hodu za život u San Franciscu kako bi inspirirala druge.
U iskrenom obraćanju na događaju Hod za život u San Franciscu, bivša članica grupe Pussycat Dolls, Kaya Jones, hrabro je podijelila svoje svjedočanstvo, naglašavajući dubok trag koji je ostavila njena odluka u ranim godinama života, prenosi Aleteia.

Zabrane pobačaja u nekim saveznim državama SAD-a rezultirale su povećanjem broja rođenih. Naime, oko 32.000 djece više rođeno je otkako je prošle godine Vrhovni sud poništio presudu Roe v. Wade.

Na adresu portala medjugorje-info.com stiglo je dirljivo svjedočanstvo majke koja je unatoč lošim prognozama zbog kojih su joj liječnici predlagali pobačaj, svoju trudnoću uz Božju pomoć odlučila izgurati do kraja.

Nagovorila sam je na pobačaj, a zatim sam je susrela u dućanu...

Par iz Dublina kojima je rečeno da izvrše pobačaj jer im je kći oboljela od spina bifide (rascjep kralježnice), sada se bore da svojoj “čudesnoj djevojčici” pruže najbolje mogućnosti u životu, donosi righttolife.org.uk.

Stranica 1 od 13