Sadržaj s oznakom: Procesija

Danas, 8. lipnja 2023. u Međugorju je svečano proslavljena svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE (TIJELOVO). Značaj ove svetkovine pokazuje i činjenica da je to zapovjedna svetkovina i u Hrvatskoj i BiH je toga dana bio neradni dan.

Emilio Esteban-Hanza, predsjednik organizacije Krunice za mlade u Španjolskoj, rekao je da je svrha procesije bila 'javno očitovanje vjere' u sve više sekulariziranoj kulturi.

Svećenik sa ministrantima prolazi kroz crkvu u procesiji od sakristije do oltara.

Župljani župe Krista Kralja – Čitluk, ali i okolnih župa, sudjelovali su večeras u procesiji od zavjetnog kipa Blažene Djevice Marije na ulazu u Čitluk do župne crkve Krista Kralja. Molitvu sudionika procesije na uočnicu Velike Gospe predvodio je župnik fra Miro Šego, a tijekom cijele procesije vjernici su molili i pjevali u čast Blažene Djevice Marije.

Blagdan crnog Nazarećanina (Crnog Isusa) na Filipinima svake se godine slavi 9. siječnja.

Prve nedjelje u srpnju tradicionalno se održava procesija brodovima prema Tarcu, uvali na otoku Kornatu.

Za razliku od protekle dvije godine, ove će godine procesija sa svijećama i likom Majke Božje od Kamenitih vrata proći svojom uobičajenom rutom: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Blagdan crnog Nazarećanina (Crnog Isusa) na Filipinima svake se godine slavi 9. siječnja.

«Kad je procesija prolazila kroz jednu dugačku ulicu, desio se jedan događaj, koji je jako dirnuo Šimuna.

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Velike Gospe  na poseban način slavi se na zadarskoj Belafuži.

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca.